Două minore, lovite grav de un șofer băut!

Polițiștii din Moldova Nouă nu au avut o duminică liniștită, fiind nevoiți să intervină de urgență la un accident rutier grav. Neatenția și alcoolul au provocat un alt accident rutier soldat cu rănirea gravă a două minore.

Accidentul a avut loc pe raza localității Zlatița, unde un bărbat de 46 de ani nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi și a lovit din plin două minore care se plimbau pe partea carosabilă. Cele două micuțe, una în vârastă de 11 ani și un bebeluș de doar 11 luni au suferit răni grave, fiind transportate de urgență la spitalul din Oravița. De acolo, cele două micuțe au fost duse la Spitalul Județean din Reșița pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind pozitiv. De asemenea, șoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. Bărbatul riscă sancțiuni severe, având în vedere faptul că, în momentul prelevării mostrelor biologice, avea o îmbibație alcoolică de peste 0,80 grame pe litru de alcool pur în sânge.

În această cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere pe drumurile publice sub efectul băuturilor alcoolice. 

Foto: arhivă