Accident între două ambarcaţiuni de agrement pe fluviul Dunărea, în raza localităţii Moldova Nouă. Din fericire, totul a rămas la stadiul de exerciţiu

Un exercițiu de intervenție la un accident fluvial a avut loc astăzi, 8 octombrie, în raza localității Moldova Nouă. Evenimentul a fost simulat de către mai multe instituții cu atribuții în domeniu, scopul fiind acela de a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește modul de cooperare vizavi de eventualele situații de urgență care ar putea apărea în viitor.

Aproape de orele amiezii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic,” al județului Caraș-Severin a organizat și desfășurat un exercițiu pe linia managementului integrat al intervenției serviciilor profesioniste pentru gestionarea unei situații de urgență determinată de producerea unui accident pe fluviul Dunărea, în raza localității Moldova Nouă, zonă situată între Punctul de Trecere a Frontierei Moldova Nouă și Portul Industrial Moldova Nouă.

Tipul exerciţiului a fost unul de conducere, de tip combinat, cu mijloace și forțe în teren aparţinând I.S.U. „Semenic” al județului Caraș-Severin, SVSU Moldova Nouă, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, UPU-SMURD Reșița, Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin, Oficiului de Căpitanie Moldova Nouă, Sectorului Poliției de Frontieră Moldova Nouă, Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, Serviciului de Transporturi Navale Caraș-Severin.

Scenariul exercițiului a constat în salvarea a șase persoane, cu diferite traumatisme și leziuni, aflate la bordul a două ambarcațiuni de agrement care au intrat în coliziune pe Dunăre, la aproximativ 100 de m de mal, precum și o situație operativă specială, constând în intervenția de stingere a focului ce a cuprins una din cele două ambarcațiuni, imediat ce a ajuns la mal.

Printre obiectivele exercițiului se pot aminti:

– respectarea fluxului informațional-decizional la nivelul structurilor antrenate;

– verificarea viabilității legăturilor de comunicații și a planurilor de intervenție/acțiune/răspuns;

– verificarea capacității de reacție/decizie a structurilor din cadrul SNMSU la nivel local;

– exersarea /menținerea cooperarii intra/interinstituționale și antrenarea structurilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență produse.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/