Acces liber la cultură! Cea de-a XII-a ediție a „Zilelor Muzicii la Oravița” se apropie!

po 1000x100px (3)

Muzica clasică va răsuna în toate clădirile importante din Oravița. Asociația Culturală „Kratima” a pregătit pentru amatori, dar și pentru curioși, o serie de concerte de pian, cu muzicieni din Italia, Elveția și România.

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică clasică „Zilele Muzicii la Oravița” va se va desfășura în perioada 3-15 august. Anul acesta, „vedeta” este un instrument complex și îndrăgit: pianul. Pe lângă directorii festivalului, Manuela Iana Mihăilescu și Dragoș Mihăilescu, recitaluri pianistice vor fi oferite de invitați din Italia și Elveția. De asemenea, vor încânta publicul participanții de la Masterclass-ul de pian și duo pianistic.

Între 8 și 12 august, Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” și Casa de Cultură „George Motoia Craiu” din Oravița se vor transforma în gazde pentru cele două cursuri speciale, cel de pian (susținut de Dinu Mihăilescu și François-Xavier Poizat, din Elveția) și cel de duo pianistic (susținut de Manuela Iana Mihăilescu și Dragoș Mihăilescu).

Un moment inedit din cadrul festivalului va fi „Dansând… la 1 și 2 piane”, un recital la 4, 6, și 8 mâini, care va avea loc în 13 august, de la ora 19.00 la Teatrul Vechi din Oravița. Ultima zi a evenimentului încântă publicul cu concertul „Ave Maria”, susținut de Simina Ivan, soprană la Opera de Stat din Viena și corul „Cantus Redivivus”, dirijor Emanuel Pecingină. Acesta va avea loc în 15 august, de la ora 19.00, la Biserica Romano-Catolică din Oravița.

1000x200 dacus 02

Informații și înscrieri pentru cursurile Masterclass-ului de pian și Masterclass-ului de duo pianistic se pot face pe adresa de e-mai-ul duo_mihailescu@yahoo.com sau la numărul de telefon: 0726 545 432.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px