CUSTOM Reșița, după rețeta UNTOLD! Scorpions, cap de afiș în 2020?!

1000x100

Prima ediție a festivalului rock din Poiana Golului a ieșit foarte bine, au concluzionat organizatorii, astfel că anul viitor se anunță ceva cu adevărat exploziv!

Toți cei care au ajuns în cele trei zile de festival sus, la stemă, au fost captivați de povestea Custom. Artiștii care au urcat pe scena din Poiana Golului au fost și ei entuziasmați de ceea ce au trăit în fața publicului reșițean. Sunt însă și voci care critică absolut orice legat de acest festival. În primul rând avansează sume amețitoare pe care municipalitatea le-ar fi irosit cu ocazia acestui eveniment, unul mult peste ceea ce și-ar permite un oraș care are încă atâtea nevoi. Primarul Nelu Popa a făcut calculele împreună cu reprezentanții firmei partenere și liniștește pe toată lumea. Ba, mai mult, anunță ceva mult mai fastuos pentru la anul.

„În primul rând a fost o mediatizare foarte, foarte bună a festivalului, lucru pe care eu l-am urmărit. Asta am dorit de fapt, să punem Reșița pe harta festivalurilor din România, lucru care s-a întâmplat și sunt mulțumit de acest aspect. Am avut circa 3.500-4.000 de spectatori în fiecare seară și asta ne-a dus cu costurile aproape pe zero. Acest festival a fost organizat într-un parteneriat public privat, între Primăria Reșița și o agenție care se ocupă cu acest gen de evenimente. Agenția și-a asumat toate costurile cu artiștii, care s-au cifrat, cu renunțarea lui Uriah Heep, undeva la 200.000 de euro. Primăria Reșița și-a asumat costurile de acomodation, adică transferul de la aeroport la hotel, de la hotel la scenă, mâncare pentru artiști, plus infrastructura necesară. Adică generatoare de curent, combustibil, realizarea scărilor, zone de incintă, căi de acces, scenă etc. Bugetul festivalului a fost de vreo 500.000 de euro. Primăria Reșița a suportat jumătate. Una peste alta, eu sunt foarte mulțumit de ce s-a întâmplat, sunt foarte mulțumit de reacțiile pe care le am din exteriorul Reșiței. De obicei, în ultimii doi ani mi s-a întâmplat să am mai multe reacții pozitive din afara orașului, decât din oraș”, a explicat primarul Reșiței.

Vom avea Custom Reșița și în 2020?! Cu siguranță, garantează Popa. Și va fi și mai și ca anul ăsta! „Cei doi parteneri, unul din Chișinău, celălalt din Franța, au fost încântați de modul în care ne-am organizat și avem promisiune lor că, la anul, vom aduce nume mult mai sonore decât anul acesta și vom crește, lucru pe care eu, de fapt, îl urmăresc. La Cluj, Untold a plecat la fel, cu implicarea mai mare a Primăriei, după care Primăria s-a retras și, la ora asta, festivalul este unul totalmente privat. De fapt, acesta e task-ul. Eu, ca Primărie, sunt un mijlocitor și încerc să creez posibilitatea de a dezvolta diverse activități. Dorința mea e ca, în doi-trei ani, să ne retragem complet din această poveste și ea să fie una de succes”, a mai spus Nelu Popa.

Nu e nimic concret, nu e vreun angajament public, dar în culisele festivalului se vorbește de un buget dublu pentru Custom Reșița 2020 și despre prezența legendarei Scorpions!