ABSURD. DNA, sfidată în Caraș-Severin. Ionesie Ghiorghioni rămâne pe funcție!

 

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de astăzi a fost revocarea lui Ionesie Ghiorghioni din funcția de vicepreședinte al forului. Asta, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut acest lucru.

Deși solicitarea a venit în urmă cu multă vreme, aleșilor județeni le-a luat mult timp să decidă care ar fi varianta corectă și legală pentru acest lucru. Nimic de comentat până în acest moment. Problemele au apărut astăzi, când interesele politice nu doar că au pus bețe-n roate revocării, dar încurcă și derularea în bune condiții a activității Consiliului Județean, întrucât formula în care se conduce instituția este incompletă. Unde mai pui și faptul că solicitarea DNA a fost călcată în picioare și ignorată prin faptul că proiectul de hotărâre nici măcar n-a mai ajuns să fie supus votului.

Asta, după ce consilierii județeni ai PSD, UNPR și ALDE au preferat să părăsească sala în momentul dezbaterii proiectului de hotărâre, ceea ce automat a dus la imposibilitatea acordării unui vot, întrucât pentru revocare este nevoie de două treimi din voturile aleșilor.

„Grupul nostru politic, format din PSD, ALDE și UNPR, a hotărât să părăsească ședința la proiectul de hotărâre privind demiterea vicepreședintelui Ghiorghioni, datorită faptului că am considerat că procedura de demitere nu este cea corectă. Existau două soluții mult mai simple decât aceasta, adică demisia lui Ghiorghioni din proprie inițiativă sau excluderea din Partidul Național Liberal. Atunci, automat se elibera postul de vicepreședinte și se putea trece la faza următoare, de alegere a unui nou vicepreședinte. Am considerat că nu este necesar să stăm în sală, pentru că în 2012 colegii noștri de la PNL nu ne-au întrebat dacă suntem de acord să votăm doi vicepreședinți de la ei. Ca atare, am zis că așa cum și l-au ales, tot așa să îl demită”, a declarat Ion Spânu, consilier județean, liderul aleșilor PSD din cadrul forului.

Practic, prin decizia pe care social-democrații au luat-o astăzi, aceștia forțează mâna liberalilor să îl excludă pe Ghiorghioni din partid. Procedura propusă însă în dezbaterea plenului ar fi încheiat un capitol care de luni bune este în atenția întreg județului și ar fi permis completarea formulei de la nivel de conducere.

Decizie surprinzătoare!

Vicepreședintele Ilie Iova se declară surprins.

„Sincer să fiu, mă surprinde poziția colegilor din PSD, UNPR și ALDE, pentru că am explicat, zic eu, foarte clar, de ce doresc acest lucru printr-o decizie administrativă. Era singura măsură pe care noi, Consiliul Județean, puteam să o luăm în baza Legii 215. Celelalte discuții, vizavi de luarea unei poziții politice, erau mult mai dificile, mai complicate. Eu am dorit să scurtez cât mai mult timpul acesta de rezolvare a problemelor. După cum știți, domnul Ionesie Ghiorghioni, prin regimul judiciar pe care îl are impus, are interzis la adunări publice, iar noi, prin statut, în mod normal, ar trebui să îl invităm la ședințe. Or dânsul poate să spună că nu a putut participa din cauza restricției pe care o are și, atunci, intram într-o altă sferă. Este, însă, decizia colegilor, pe care o respect. Eu am avut o solicitare a unei instituții a statului la care a trebuit să răspund și era singura posibilitate pe care o puteam lua în calitate de vicepreședinte. Am luat-o, dar la vot s-a decis să nu poată fi revocat domnul Ghiorghioni”, a declarat Ilie Iova, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Prin urmare, județul îl va avea în continuare la conducere pe vicele căruia instanța i-a interzis să se prezinte la serviciu. Și să se apropie de instituție!

 


Comments

  1. mr perfect says:

    …pur si simplu minunat! orgolii de copii mici, interese de gainari,judet de ,,tarani de oras” (cel mai prost animal).

  2. popescu says:

    nu va este rusine sa mentineti in functie un spagar de joasa speta , dar sigur ca fripturistul spanu care numai dupa functii a alergat toata viata nu are nici cel mai mic respect pentru regulile democratiei, sa pleci din sala de sedinte ca ultimul las denota adevaratul caracter al politicienilor din caras-severin care urmaresc numai avantaje materiale pentru ei si sotii,copii,amante etc., care nu au nici cel mai elementar respect pentru cetatenii judetului, nu fac nimic pentru acest judet .sigur ca pana de curand acesti consilieri judeteni beau si mancau cu” marele” vice tata bunu si la paranghelii mai bagau mana in san si sub fusta la fetiscane ,sub impulsul cantitatilor mari de alcool pe care il consumau pe banii nostrii ai “pulimii” asa cum ne considera acesti inculti, badarani si libidinosi incurabili.

  3. drumes serafima says:

    De ce Pnl nu il exclude din partid astel in mod automat isi pierde si mandatul de consilier judetean si pe ce de vicepresedinte. Probabil ca are inca multi prieteni in CJCS.

  4. Voi says:

    Josnici…PNL-PDL CS vi-ati dat singuri un croseu in plina figura…si-asa aveati o imagine precara, acum e urata ca mecla lu ionesiei alcoolicu spagar. Bravo, pacat ca lumea inca nu va taxeaza, se va schimba si asta… Penalilor!

  5. Adam says:

    Criza s-ar rezolva daca PNL si-ar exclude din partid pe cei aflati in atentia DNA. Macar asa ca imagine!

  6. ghita says:

    Sunt de acord cu voi, dar PSD l-a exclus pe Ponta si Dragnea, amandoi avand mari probleme cu legea? Cam asta e tara in care traim, toti o apa si-un pamant!

  7. Horia says:

    Șmecherii din PSD nu vor sa se facă treaba și sa se schimbe ceva pentru ca dacă suntem mai atenți, firmele care muncesc pentru consiliul județean 70% sunt ale lor. E puțin dubios ca ei nu vor sa îl revoce pentru ca știau ca trebuie doua treimi! Și pe Ghiorghioni cred ca nu îl pot exclude din partid cei de la județ pentru ca este membru în biroul național și doar Bucureștiul poate sa-l excludă… Culmea e ca COLEGII din PSD nu vor sa-l excludă… foarte ciudat!!! Mai și comentează Spanu pueril…

  8. de ce nu i-au impus procurorii direct aceasta interdictie?!?!? says:

    La fel cum in cazul lui Roseti nu au cerut confiscarea extinsa, nu inteleg de ce procurorii nu i-au impus in mod direct, pe calea controlului judiciar (art. 215 alin. 2 lit. e) inculpatului Ghiorghioni interdictia de a mai exercita meseria, profesia ori activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta?
    Adica, eu nu inteleg de ce sa ceri Consiliului Judetean sa-l revoce din functie, cand tu, ca organ de urmarire penala, puteai sa-i interzici direct acest lucru?
    Bineinteles ca si Iova ala face pe fata virgina, cand stie foarte bine ca, daca il exclud din partid, in mod automat nu mai poate ocupa functia de vicepresedinte.
    Sunt curios daca acum, odata ce nu a fost revocat de catre Consiliul Judetean, il vor exclude din partid? Ca asa a zis Iova, ca nu l-au exclus ca “dureaza prea mult, asa era mai repede”.

  9. Chebutiu e de vina !!! says:

    Chebutiu e de vina :))))))

  10. Ion Vela says:

    Iova nu-l exclude din partid de frica sa nu inceapa Ghiorghioni sa-i dea in primire pe toti din PNL, de-aia! E foarte simplu… :))

  11. complet ilegal ce a solicitat DNA! says:

    Daca informatia din articol este adevarata, respectiv ca procurorii DNA au solicitat Consiliului Judetean revocarea din functie a vicepresedintelui Ionesie Ghiorghioni, este foarte grav si complet ilegal.
    Astfel, competenta procurorilor este foarte clar prevazuta de Codul de procedura penala (art. 56), iar posibilitatea sa formuleze asemenea cereri extrajudiciare nu exista. Cu alte cuvinte, procurorii nu pot sa initieze orice demersuri pe care le apreciaza ei oportune, ci doar acelea care intra in sfera lor de competenta, astfel cum aceasta este delimitata in Codul de procedura penala.
    Este foarte periculos ceea ce au solicitat procurorii DNA, intrucat, astfel se subroga instantei penale, ajungand sa decida ei ce sanctiuni se impun unei persoane.
    Daca procurorii apreciaza ca o asemenea masura ar fi fost oportuna, ar fi trebuit sa o solicite prin rechizitoriu ca pedeapsa accesorie ori complemantara, iar instanta de judecata urma sa o aplice sau nu.
    De asemenea, daca procurorii doreau ca inculpatul Ghiorghioni sa nu mai isi exercite functia pe perioada cat se judeca dosarul, ar fi trebuit sa o ia prin ordonanta ca obligatie in cadrul eventualului control judiciar instituit.
    Asadar, procurorii DNA nu pot face asemenea solicitari Consiliului Judetean, ca doar nu fac politica in cadrul administratiei publice locale, ci trebuiau sa ia chiar ei aceasta masura.
    Prin urmare, mai bine pentru ei ca au parasit sala acei consilieri, altfel ar fi savarsit un veritabil abuz in serviciu impreuna cu procurorii care au facut o asemenea solicitare!

  12. razvan says:

    PSD+UNPR+PNL+ALDE fac parte dintr-un sistem corupt , niste capuse care nu fac altceva decat sug sangele economiei romanesti ! Aceste partdide au dat nastere baronilor locali care prin angajarea neamurilor in toate structurile administrative si nu numai au sugrumat Romania !

  13. Cornel says:

    DNA-ul n-are nicio trabă, bate câmpii dac-a cerut asa ceva, iar restul sunt niste gunoaie alese de voi, resiteni de rahat ce sunteti.

  14. gheorghe says:

    Avand in vedere ca procurorii l-au trimis deja pe Ghiorghioni in judecata, si deci, s-au dezinvestit de dosarul cauzei, cum mai pot ei sa ceara Consiliului Judetean ceva in legatura cu acest inculpat? Eventual, instanta de judecata sesizata cu rechizitoriu poate face unele cereri/solicitari la diferite institutii, si nu procurorii.
    Oricum, nu puteau formula o asemenea cerere, dar sunt curios in ce dosar s-a facut/emis respectivul act (cererea de revocare)?
    Cei din Cons. Judetean, mai prosti, si pun in discutie ineptiile procurorilor…
    Iar jurnalistii pacii, si mai prosti, califica lipsa de cvorum de la vot ca fiind “sfidare la adresa DNA-ului”…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/