Reșița nu prea mai are bani. Dar nici echipă!

Neînțelegerile de la nivelul acționariatului SC Metalul Reșița SA i-au adus numai probleme și litigii clubului din Valea Domanului, pentru care, acum, rămânerea în Liga a II-a și în sezonul următor ar reprezenta o performanță.

Consilierii locali din Reșița au ajuns la concluzia că nu mai pot aloca la fel de mulți bani pentru fotbal ca în ultimii doi ani, când Metalul Reșița a primit un miliard de lei vechi lunar. În cea mai recentă ședință a executivului s-a hotărât reducerea bugetului la jumătate. „Propunem acum modificarea cotizației de la 1,2 milioane de lei, la 600.000 de lei pe an. Am avut și un control al Curții de Conturi, care a depistat mai multe probleme acolo”, a motivat viceprimarul Ioan Crina decizia executivului.

Și primarul Stepanescu a adăugat la rândul său că Reșița nu își mai permite alocarea unei sume atât de mari. „Rufă ne-a amenințat cu insolvența, dar aceasta este suma pe care noi o putem suporta. O propunem, o votăm și am încheiat subiectul. În urma unor analize temeinice, am decis să asigurăm tot ceea ce înseamnă cheltuieli cu partea medicală la toate cele șase echipe, plus suma de 600.000 de lei. Atât am înțeles că a primit și de la alte administrații”, a precizat edilul-șef, Mihai Stepanescu.

Mai bine puțin decât nimic!

Reducerea finanțării clubului de fotbal din Valea Domanului la jumătate din suma asumată inițial de municipalitate nu e privită deloc cu ochi buni de Cătălin Rufă, dar, cel puțin pentru moment, acesta acceptă ideea că și 500 de milioane de lei vechi pe lună înseamnă mai mult decât nimic. Un lucru e clar însă. Dacă Metalul Reșița va reuși să-și continue drumul în Liga a II-a, suporterii roș-negri trebuie să se mulțumească de acum încolo cel mult cu o echipă de mijlocul clasamentului. „Practic, prin hotărârea respectivă, Consiliul Local nu face altceva decât să revoce contractul de asociere. Lucrurile sunt foarte clare, eu am venit la Reșița tocmai pentru că am fost asigurat de o contribuție lunară în valoare de un miliard de lei vechi. Acum aflu că s-a aprobat în consiliul local reducerea la jumătate. Am crezut că la Reșița chiar se vrea performanță. Cu acești bani nu poți să-ți propui altceva decât salvarea de la retrogradare. Problema este că nu am auzit nimic de restanțele consiliului local, adică de vreo 6,5 miliarde de lei vechi”, a spus Cătălin Rufă.

După o pauză de câteva luni, administrația publică locală a început însă să deblocheze bani și să-i trimită spre Valea Domanului. „Au băgat 500 de milioane de lei vechi. E un început și ăsta. Poate că se va lămuri toată lumea într-un final și vom putea face lucruri frumoase la Reșița”, a mai spus patronul rosso-nerilor.

Pană nu prea are cu cine juca!

Chiar dacă municipalitatea a reluat finanțarea, fie ea și la jumătate din cât s-a stabilit în momentul aducerii lui Cătălin Rufă și a Damilei Măciuca la Reșița, multe dintre problemele clubului sunt departe de  a fi rezolvate. Iar pentru altele pare să nici nu mai existe soluții. Conturile goale și datoriile către jucători și terți au generat litigii. Cele mai multe pierdute! Asta nu înseamnă doar obligații de plată imediate, ci și penalizări și sancțiuni pe plan sportiv.

„Avem ceva depunctări deja, dar avem interzis și la transferuri. Sunt jucători buni pe care îi dorim, cu care discutăm și vor să vină la Reșița, dar pe care nu-i putem legitima. Mai grav este că nu putem să folosim nici juniori crescuți la Reșița. Cu juniorii e foarte greu de rezolvat. Nu pot să-i legitimez pe Negrilă, pe Szijj, pe Banac și alții. Noi nu putem promova tinerele talente ale Reșiței, așa cum ar fi normal. Eu, cât pot, pun. Am făcut tot ce a ținut de mine ca echipa să nu se desființeze, dar uitați în ce situație am ajuns. Sunt probleme mari, de care ne lovim acum tocmai din cauza lipsei banilor atâta timp”, a explicat patronul rosso-nerilor.

De primul meci al campionatului ne mai despart doar două zile, iar Marian Pană are la dispoziție un lot foarte subțire. Totodată, juniorii în care Reșița a investit foarte mulți bani ratează șansa să joace la Liga a II-a, ei urmând să evolueze, cel mai probabil, în campionatul județean.

Comments

 1. suporter says:

  Stanciu,nu scri nimic despre victoria caransebesului la ripensia?

 2. eu says:

  doar 6 a luat carabsebesul …cat despre noi iar dezinformare , mai ales in ce priveste juniorii,chiar sambata 2 vor fi titulari si vrei 3-4 rezerve.

 3. fcmistul says:

  Gusca nu mai spui nimic ai primit câta coleşa şi taci….nu mai esti ultrasul dexalta dată?

 4. eu says:

  fcmistuke , Gusca comenteaza des aici sub numele de GRN, nu ai observat ? cat despre ultraserie iti da si palme si muie oricand

 5. GRN says:

  Trebuie neaparat sa ma semnez Gusca ?

 6. HATER says:

  Interesant faptul ca ati venit aici pentru a critica alte persoane…. Incetati sa fiti voi marii “Ultrasi” in spatele calculatorului ! De ce atacati alte persoane? Vedetiva de echipele voastre ori de netul vostru!! Daca ati sti cati au amenintat la usa Galeriei Resitene !
  Sa va fie rusine incapabililor stiti doar sa va legati de alti oameni care au pus suflet in fenomenul numit fotbal in fenomenul numit ultras!!
  Ori cat ati continua sa comentati in fata mea sunteti niste gunoaie!!
  Marcele ignorai…. era o vorba “cel destept cedeaza primul”!!