Abatorul Smithfield din Timișoara, închis timp de o săptămână. Salariile angajaților nu vor fi afectate

explo 1000x200

După ce peste 90 de angajați au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, compania Smithfield a luat decizia, în acest weekend, să închidă temporar activitatea abatorului din Freidorf. Toți angajații vor fi remunerați integral în această perioadă, anunță compania.

„Decizia a fost luată voluntar și preventiv de către companie și vine ca urmare a implementării unui program de testare a personalului operațional pentru depistarea precoce a posibilelor infectări cu noul coronavirus. Aceasta este o măsură suplimentară luată pentru siguranța și sănătatea angajaților”, au transmis reprezentanții Smithfield România, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, aceștia transmit că nu există, până acum, nicio dovadă că virusul se poate transmite prin ingerarea de alimente. „Dorim să specificăm că COVID-19 este o boală respiratorie și până acum nu există nicio dovadă că virusul se poate transmite prin ingerarea de alimente, conform studiului publicat de Organizația Mondială a Sănătății (who.com) sau de Centrul european pentru prevenția și controlul bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en). Deși este un virus cu transmitere extrem de rapidă, ruta de infectare rămâne cea de la persoană la persoană”, se mai arată în comunicatul Smithfield.

Compania a introdus un plan de prevenție care include măsuri specifice de distanțare socială, dezinfectare riguroasă și obligativitatea purtării echipamentelor de protecție. Printre acestea, s-au luat măsuri de distanțare socială și au fost reorganizate rutele de transport și orele de sosire.

Decizia suspendării activității pentru o săptămână a abatorului a fost luată după ce 93 de angajați ai Smithfield au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, până sâmbătă. S-au recoltat 804 teste, iar până acum au fost prelucrate 488 dintre acestea.

UPDATE, ora 14.00

Alți 6 angajați Smitfhield au fost confirmați pozitiv. În continuare se prelucrează teste.

 

CITEȘTE ȘI: Fermele Smithfield din județul Timiș, cu lacătul pe ușă! Peste 90 de angajați au COVID-19