Firmele din Caraș-Severin și Timiș, controlate de polițiști! Agenții de ordine luptă non-stop contra răspândirii COVID-19

Weekend plin pentru agenții de ordine din Caraș-Severin și Timiș. Polițiștii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Sute de societăți comerciale au fost controlate în ambele județe.

În Caraș-Severin, toate structurile teritoriale M.A.I. și instituțiile de sub autoritatea prefectului Gâfu au participat la acțiunea de prevenire. Efectivele de 161 de polițiști, 30 de jandarmi, 29 de polițiști locali, trei cadre ISU, trei reprezentanți ai Ministerului Muncii, 13 ai Ministerului Sănătății, 8 ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și 1 reprezentant al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic. Verificările au avut loc la 175 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate și anumite locații cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate 518 persoane și au fost verificate 195 de mijloace de transport. 26 de cetățeni care nu au respectat măsurile de protecție individuală au fost sancționați contravențional. De asemenea, patru operatori economici au fost sancționați cu amenzi totale de 22.000 de lei, pentru organizarea de activități în spațiul public, privat, închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții. Alte șase sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și pentru nerespectarea legislației în domeniul actelor de comerț. Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de distanțare socială, în scopul prevenirii infectării și răspândirii SARS-CoV 2.

Polițiștii din Timiș, însoțiți de jandarmi, pompieri, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, DSV, DSP și Protecției Consumatorului au desfășurat acțiuni similare de verificare a zonelor aglomerate. Societățile comerciale verificate sunt în număr de 567. Controale au fost verificate și în mijloacele de transport în comun, ocazie cu care au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Alte 53 de amenzi au fost date pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. „Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viața, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare!”, a transmis IPJ Timiș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/