A venit decizia oficială de la DSP! Spitalul „Victor Babeş” îşi deschide etapizat Secţia de Pneumologie

Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara a primit decizia oficială de la DSP pentru deschiderea etapizată a Secţiei de Pneumologie pentru toţi pacienţii, nu doar pentru cei cu COVID-19. Acest lucru semnifică reintrarea în normalitate, consideră conducerea unităţii spitaliceşti.

Epidemiologi de la DSP au mers miercuri la „Victor Babeş” să verifice circuitele. Totul a fost conform, astfel încât de astăzi se va deschide Secţia de Pneumologie în trei faze. Prima fază va fi patologia cronică, în special patologia tuberculată. În a doua fază -patologia oncologică pulmonară şi a treia fază – patologia supurativă şi UPU (Urgenţele).

„De asemenea, deschidem laboratorul de alergologie de marţi, deschidem Clinica de Recuperare Medicală Respiratorie, prioritate o să aibă în special pacienţii care au trecut prin infecţia Covid-19, şi compartimentul de brohonscopie”, a afirmat Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Revenirea la normalitate se va face respectând legea în vigoare, în sensul că pentru a se respecta distanţarea fizică, la un număr de 140 de paturi, vor fi internaţi maximum 70-75 de pacienţi.

„Trebuie să avem grijă de aceşti pacienţi, pentru că timp de trei luni de zile într-un fel au fost defavorizaţi de la un act medical pertinent, ţinând cont de pandemia care a trecut peste noi, dar noi am ţinut legătura cu o mare parte dintre pacienţi prin telemedicină, dar aceasta nu se compară cu consultul clinic propriu-zis”, a mai spus Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.