Invitație deschisă: acțiune de ecologizare a Văii Timișului, în zona Șag-Giroc

Turism Timiș organizează vineri o acțiune de ecologizare post-pandemie a Văii Timișului, pe arealul Șag-Parța-Șag-Giroc. Acțiunea se desfășoară ținând cont de măsurile de protecție și prevenție din contextul actual și deja s-au anunțat 70 de voluntari care vor participa la acțiunea de solidaritate față de natură. Dacă vremea va fi nefavorabilă, acțiunea se va reprograma pentru 11 iunie. 

Despre acțiune

Dacă și tu vrei să fii unul din voluntari, te poți înscrie la numărul de telefon 0731 818 677 sau poți veni direct la locul de întâlnire pentru acțiune, lângă podul de la ieșirea din Șag, vineri, începând cu ora 9.00. Mulți dintre voluntari sunt studenți și masteranzi de la facultățile de Geografie și Turism din Timișoara, studenți de la Facultatea de Agricultură a USAMVB, ghizi de turism, voluntari de la asociații verzi, dar și locuitori ai comunei Șag. Orice persoană dornică să participe la acțiunea de ecologizare se poate înscrie sunând la numărul 0731 818677 sau poate veni direct la locul de întâlnire a voluntarilor, lângă podul de la ieșirea din Șag.

Toți voluntarii vor avea la dispoziție saci pentru colectarea selectivă a gunoaielor, mănuși și măști și vor colabora în grupuri de maximum 3 persoane. Societatea Retim, parteneră în acțiune, va prelua apoi sacii menajeri.

Despre areal

Acțiunea de ecologizare are ca obiectiv și de a educa populația, dar și de a promova turismul eco, cicloturismul și turismul de proximitate, adică pe Lunca Timișului. Zona este protejată din punct de vedere natural și este încadrată în două proiecte europene: RORS-39 și Eco Timiș o nouă asociație turistică realizată de Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș, în colaborare cu parteneri din Republica Serbia. Prin acest proiect au fost montate mese, bănci, umbrare, coșuri de gunoi, indicatoare și panouri informative pe aria naturală a Luncii Timișului, astfel încât turiștii iubitori de natură, drumeții și pasionații de plimbări cu bicicleta sau canoele să se poată bucura de areal. Mai multe detalii privind proiectul Eco Timiș se pot găsi pe www.turismtimis.ro.