A venit curentul la blocurile ANL! Din octombrie se montează şi contoarele individuale

blocuri anl noi lugoj (1)

Primăria Municipiului Lugoj a comunicat că au fost finalizate lucrările de racordare la rețeaua  de alimentare cu electricitate a ultimelor două blocuri ANL ridicate la Lugoj începând cu 2019, în spatele stadionului municipal, pe Aleea Țesători.

Deși blocurile au fost repartizate la finalul anului trecut, abia acum s-a reușit finalizarea racordului la rețeaua electrică a celor 60 de apartamente, repartizate în două blocuri (patru scări) cu trei etaje.

„Ambele blocuri au acum finalizată instalația electrică. Începând din 1 octombrie se pot încheia contractele pentru montarea contoarelor individuale și cine dorește poate opta și pentru racord la gaz. La ambele instalații, de gaz și electrică, s-au făcut probele tehnice, centralalele de bloc pentru agentul termic din apartamente funcționează în parametrii. Practic, cu asta, ce a depins de primărie a ajuns la final. Locatarii vor trebui să acum să încheie contractele la electricitate și gaze pentru bucătărie”, a explicat Bogdan Blidariu, primarul (interimar) al Lugojului.

În primul trimestru al acestui an, administrația locală a anunțat că are în vedere continuarea programului de construcție a blocurilor pentru tineri, pentru a acoperi cererea necesară, care la momentul promisiunii era de 58 de solicitări. Sursa de finanțare posibilă este programul PNRR, prin care se acoperă un cost de 793 euro pentru un m.p. Primăria Lugoj dispune de mai multe terenuri unde se pot construi blocuri noi: pe străzile Țesători, Tr. Vuia, Gh. Doja sau Herendeștiului.