Povestea Danielei, devenită pompier voluntar la ISU Banat la 60 de ani

279860988 370847905072294 1824841786203691469 n

O femeie din Timiș dovedește că niciodată nu e prea târziu să înveți lucruri noi, să îi ajuți pe alții și să îți aduci contribuția în comunitate. O cunoaștem pe Daniela, care, la 60 de ani, salvează vieți alături de pompierii timișeni.

Povestea doamnei Daniela Mihoc, pompier voluntar, începe în anul 2018. În toiul unei nopți de toamnă, în casa în care locuia, situată în apropierea Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, avea să se aprindă de la coșul de fum.

„Îngerii ei” salvatori, cum îi numește pe pompieri, au intervenit și i-au stins incendiul care cuprinsese locuința. Aflată în stare de șoc și panică, paramedicii SMURD i-au evaluat starea în aceea noapte.

Încă din acel moment le-a rămas recunoscătoare pompierilor pentru că i-au redat speranța la viață.

Doi ani mai târziu, Daniela avea să treacă printr-o nouă cumpănă a vieții: soțul ei, în vârstă de 69 ani, a decedat. În prima zi a noului an, pe 1 ianuarie 2020, dis-de-dimineață, soțul ei acuza dureri în piept și respira cu dificultate.

Și de această dată, Daniela a cerut sprijinul salvatorilor. Pompierii SMURD veniți acasă l-au găsit pe bărbat în stop cardiac. După multe manevre de resuscitare, din nefericire, nu s-a mai putut face nimic.

Daniela a simțit atunci că este timpul potrivit să învețe lucruri noi și să fie utilă semenilor ei.

Fiul Danielei a aflat de pe site-ul ISU Timiș despre programul de voluntariat „Salvator din pasiune” și a venit cu mama lui la sediul ISU Banat pentru a o înscrie, îndeplinindu-i astfel dorința de a-i cunoaște mai bine pe „îngerii ei”.

Daniela are 60 de ani, dar spune că „niciodată nu este prea târziu pentru îndeplinirea unui vis. Îmi doresc să am parte de înțelepciune, ca să pot face lucruri pentru ceilalți, deseori aflați în nevoie”.

Despre activitatea de voluntariat, în numai 6 luni, Daniela a acumulat peste 200 de ore. Decizia de a se alătura pompierilor voluntari este o experiență care i-a schimbat viața.

„Fiecare misiune are un caracter înălțător. Îmi place tot ceea ce fac aici”, spune Danila, un model de urmat, prin devotamentul și grija continuă pentru cei din jur.