„A umplut Reșița de droguri de toate felurile!” Aprovizionare de trei ori pe săptămână cu cannabis, „speed”, ecstasy și cocaină!

Viețile tot mai multor tineri din Reșița sunt distruse din cauza consumului de droguri, dealerii plasând pe piață cantități impresionante! E și cazul grupării înființate de „Mâțu”, zis și „Babacu”, destructurată de DIICOT și aflată astăzi în sala de judecată!

Mihai Radu Anca, zis „Mâțu„ sau „Babacu”, distribuia droguri de risc și mare risc unei clientele proprii din Reșița și Timișoara, dar și-a asigurat totodată serviciile unor locotenenți, astfel că vânzările crescuseră semnificativ. Ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate și procurorii DIICOT au stabilit că acesta îi dădea unui alt tânăr, Petru Sebastian Neamțu, droguri, care la rândul său le dădea pentru vânzare Ginei Iasmina Ioan, lui Răzvan Gălan și Ianei Negru. La un moment dat, Neamțu mai mult consuma decât vindea, iar relațiile s-au stricat între el și creierul afacerii, „Babacu”. Datoriile trebuiau însă achitate, astfel că s-a reapucat de vânzarea drogurilor pentru a-și putea plăti datoriile față de lider. „Era constrâns să vândă droguri!”, a spus unul dintre martori. Neamțu era aprovizionat cu cannabis, amfetamină și ecstasy de două și chiar trei ori pe săptămână! „Am ajuns la un moment dat să consum toate cele 15 pastile într-o noapte, combinate cu alcool, eu devenind astfel o persoană violentă, agresivă, deranjată de orice!”, le-a mărturisit acesta anchetatorilor.

2

dacus 05 iulie 2024

Pe piața reșițeană, gruparea vindea cu 50 de lei gramul de „iarbă”, 100 de lei gramul de „speed” și cu 80-100 de euro gramul de cocaină! Neamțu a mai povestit că, la un moment dat, n-a avut încotro, că a vândut droguri de frică. De frica lui „Babacu”. „Îmi spunea că îmi rupe mâinile și picioarele și că pune diferite persoane să mă bage în spital! Săptămânal îmi aducea spre vânzare câte 50 de grame de cannabis și 10 țiple de amfetamină. Eu eram «depozitul drogurilor»”, a mărturisit Neamțu subliniind că, pentru a-și achita datoriile față de „Babacu” s-a reapucat de vândut.

Numai la percheziții s-a descoperit aproape un kilogram de cannabis și cam tot atâta amfetamină. Anchetatorii au ridicat inclusiv cocaină! „A umplut Reșița de droguri de toate felurile!”, a concluzionat în fața procurorului de caz unul dintre martori.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/