A treia oară nu le-au mai venit de hac! Fortuna, învinsă în lupta cu campioana!

Liga I de fotbal feminin a început cu derby-ul campionatului, jucat la Becicherecu Mic. După ce anul trecut a răpus de două ori campioana Olimpia Cluj, de data aceasta, vicecampioana Fortuna a cedat cu 0-3, după un meci fără mare istoric.

Olimpia a deschis scorul în minutul 18, prin Maria Ficzay, după o fază începută dintr-o lovitură liberă. După nici trei minute, Florina Abrudan a faultat-o în careu pe Roxana Mirea. Din lovitura de la 11 metri, Andreea Voicu a marcat fără probleme, iar la pauză s-a și intrat cu 2-0 pentru oaspete. Gazdele au jucat ceva mai bine în repriza a doua, dar Olimpia tot a mai obținut un penalti în minutul 80. Vinovata a fost Denisa Heisu, care a făcut henț în careu și s-a ales și cu cartonașul roșu. De la punctul cu var, Mirela Ganea a marcat ultimul gol al partidei.

Mai trebuie spus că fotbalistele din Cluj au avut și alte atacuri periculoase, dar portărița Cosmina Roșu a scos unele mingi periculoase. Fortuna a avut parte și de ghinion în aceea ce privește accidentările. Larisa Grigore a ieșit de pe teren cu fractură de piramidă nazală, iar Denisa Hațegan urmează să fie diagnosticată după ce și ea a ieșit cu probleme medicale.

Fortuna Becicherecu Mic: 12. Cosmina Roșu – 18. Florina Abdrudan (15. Denisa Hațegan 40′; 4. Sabina Scurtu 62′), 10. Cristina Codrescu (cpt.), 7. Claudia Bistrian, 6. Denisa Heisu, 16. Bianca Ienovan, 21. Nicoleta Deca, 24. Cristina Sucilă, 5. Maria Neacșu, 11. Larisa Grigore (14. Alexandra Lunca 39′), 9. Adina Rognean.

„U” Olimpia Cluj: 22. Mirela Ganea – 21. Oana Negrea (11. Lavinia Boandă 52′), 5. Teodora Meluță, 33. Maria Ficzay, 9. Ciolacu Mihaela, 88. Beatrice Tărășilă, 4. Ioana Bortan (cpt.), 8. Andreea Voicu, 99. Ioana Bălăceanu (3. Cristina Botojel 74′), 10. Roxana Mirea, 14. Adina Borodi (16. Raluca Borodi 70′).

Runda viitoare, Fortuna are deplasare la Independența Baia Mare.

foto: fortunabecicherec.ro