A treia oară a fost cu noroc! Intervenția președintelui Vela pune sanatoriul Marila pe masa celor de la CNI

marila oravita

O a treia ședință cu aceeași temă, dar desfășurată online pare să fi deblocat situația în privința predării sanatoriului de la Marila celor de la CNI pentru reabilitare. Intervenția președintelui PNL, Marcel Vela, a făcut ca lipsa de comunicare invocată de liberalii din Oravița să fie trecută cu vederea.

N-au mai avut încotro. Consilierii de la Oravița s-au reunit prin intermediul tehnologiei și au făcut posibil ca proiectul de hotărâre să treacă. În unanimitate! Asta după ce președintele PNL, Marcel Vela, i-a strâns cu ușa pe liberali, atenționându-i că vor răspunde cu funcția dacă se dovedește că au sabotat un proiect atât de important pentru sănătatea cărășenilor.

În această dimineață, primarul Dumitru Ursu anunța că se va organiza o nouă ședință, a treia, dar de această dată online, astfel încât nimeni să nu mai aibă nicio scuză pentru a nu participa. „Fiecare consilier local are un telefon mobil prin care se poate conecta ca să participe, chiar dacă nu se află în localitate și am convingerea că votul va fi unanim. Ajuns o ruină a ceea ce a fost cândva, sanatoriului Marila i se dă acum o șansă. Primul pas pentru reabilitarea acestuia este predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții. Degradarea construcției avansează pe zi ce trece, motiv pentru care, având sprijinul conducerii Consiliului Județean Caraș-Severin, am considerat că nu mai avem timp de pierdut și am convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local în care urma să concretizăm acest demers. Suntem cu toții conștienți de beneficiile pe care renovarea totală a sanatoriului, de nesperat în ultimele decenii, le-ar aduce nu doar bolnavilor cronici, cât și întregii comunități din zonă și județului nostru.”, a transmis primarul Oraviței.

Edilul-șef a admis că unele proiecte din trecut, derulate prin CNI, au avut întârzieri, însă uneori a fost tocmai vina consilierilor care, la fel ca acum, au amânat votarea. „Avem deja experiența căminului cultural de la Brădișoru de Jos, proiect al cărui start l-am ratat din cauză că nu a fost votat de consilieri, dar pe care am reușit în cele din urmă să-l ducem la bun sfârșit.”

Indiferent că s-au aflat în concedii de odihnă sau medicale, toți consilierii locali PNL au reușit de această dată să-și adune puterile și să ridice mâna, votând „pentru”. La fel au făcut și cei de la Pro România, absenți și ei în ambele ședințe anterioare.

Nu știm cum or fi primit consilierii PNL și Pro România toate răspunsurile așteptate atât de rapid, cum și-or fi lămurit brusc toate neclaritățile și nici dacă au mai avut sau nu probleme cu programarea prea „din scurt”, numită de ei „convocare nelegală”. Și cum de și-au dat tot astăzi votul pe repede înainte și în comisia de specialitate, fără să crâcnească. Cert e că atât de încântați au fost de proiect, încât l-au votat cu două mâini. N-ar fi rău ca, pe viitor, ședințele să se desfășoare doar online. Se pare că lucrurile sunt mult mai clare prin filtrul tehnologiei…

CITEȘTE ȘI: Lipsa de comunicare i-a ținut departe pe consilierii PNL din Oravița de votarea proiectului Marila