Lipsa de comunicare i-a ținut departe pe consilierii PNL din Oravița de votarea proiectului Marila

PNL,Marila,Oravița,Dunca,sanatoriu,CNI,marila oravita,marila sanatoriu
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Consilierii locali PNL se apără și explică de ce nu s-au prezentat la ședința de Consiliu Local în care ar fi trebuit supus votului proiectul de hotărâre privind predarea sanatoriului Marila pentru reabilitare către CNI. Aceștia vorbesc despre nerespectarea termenului pentru convocarea ședinței extraordinare, dar și despre o serie de întrebări la care nu ar fi primit răspuns.

Consilierii PNL de la Oravița au făcut lumină în scandalul izbucnit joi, atunci când niciunul dintre ei nu s-a prezentat la ședința extraordinară în care ar fi trebuit supus votului proiectul de hotărâre prin care spitalul de la Marila ar fi fost predat Companiei Naționale de Investiții pentru reabilitare. Nici măcar prezența președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, de altfel, colegul lor de partid, nu i-a mobilizat. Care sunt motivele?

Primul dintre ele face referire la termenul de convocare a ședinței extraordinare, o ședință care ar fi fost anunțată cu două zile înainte, nu cu trei, așa cum prevede Codul Administrativ (cu unele excepții care, se pare, nu au fost luate în calcul la întrunirea în cauză: „În caz de forță majoră și/sau maximă urgență pentru rezolvarea intereselor locuitorilor comunei, ai orașului sau ai municipiului/subdiviziunii administrativ-teritoriale ori în alte situații stabilite de regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local, convocarea acestuia pentru ședința extraordinară, prin excepție de la prevederile alin. 3, lit. b, se face de îndată”).

Un alt motiv invocat de liberali vizează o problemă internă: „A existat o discuție în grupul de consilieri locali PNL și s-a ajuns la concluzia că având în vedere lipsa din localitate a 3 dintre consilieri și concediul de odihnă al celui de-al patrulea consilier, este cazul să solicităm amânarea ședinței de Consiliu Local pentru ziua de marți, 13.07.2021”.

Liberalii acuză că, în cele două zile de la anunțul convocării, nu s-au pus la dispoziție lămuriri privind proiectul, nu a existat un aviz al Serviciului Urbanism, arhitectul-șef fiind, spun ei, în concediu de odihnă. Întrebările celor de la PNL au fost următoarele:

– Ce șanse sunt ca acest proiect să fie demarat, având în vedere suma necesară (câteva zeci de milioane de euro) și istoricul privind locațiile predate la CNI (Căminul cultural Brădișorul de Jos, sala de sport de la Liceul Teoretic „General Dragalina”, „clădiri care, odată predate la CNI pentru reabilitare, fie s-au degradat, fie au fost reabilitate cu mare întârziere.”

– Ce se întâmplă cu bolnavii de acolo pe durata lucrărilor de consolidare, știut fiind faptul că bugetul Spitalului Orășenesc depinde de un număr de paturi de la Marila (bolnavi cronici, TBC)

1000x100 (4)

– Ce se întâmplă cu angajații de la Marila în tot acest timp?

– Care este punctul de vedere al noului manager al Spitalului Orășenesc privind acest proiect, existând în acest sens doar o solicitare de câteva rânduri a actualului director financiar-contabil?

Consilierii PNL țin să sublinieze că neprezentarea lor la ședință nu a fost o sabotare a președintelui Dunca, doar că și acesta și-a anunțat vizita cu o seară înainte, prea din scurt pentru ca aleșii să poată fi prezenți în sală a doua zi, la ora 12.00. Oricum ar fi, n-a fost vorba de sabotaj, atât timp cât, mai spun liberalii de la Oravița, Romeo Dunca este omul „de care se leagă toate speranțele noastre vizavi de dezvoltarea acestui județ”, omul „lângă care ai alergat în campanie în toată Valea Carașului, un om ale cărui bune intenții le-ai simțit, un om lângă care ai luptat cot la cot împotriva PSD-ului”. Același Romeo Dunca este și omul care ar fi putut oferi, cel mai probabil, răspunsurile așteptate de liberali chiar în timpul ședinței la care a participat, în condițiile în care președintele CJ părea unul dintre oamenii cu cea mai mare încredere în acest proiect.

În concluzie, liberalii consideră că menirea acestui scandal este aceea de a destabiliza organizația locală PNL Oravița și de a pune într-o lumină proastă toți consilierii locali PNL, scoțându-i țapi ispășitori pentru toate problemele orașului și pentru toate nerealizările actualei administrații. Și țin să le amintească celor care îi acuză nefondat că ei nu sunt la dispoziția actualei administrații locale 24 de ore din 24 și că încearcă să respecte cât de cât dispozițiile legale.

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a anunțat deja că scandalul de la Oravița se va tranșa într-o viitoare ședință a Biroului Politic Județean, iar cei care s-au arătat indiferenți de soarta sanatoriului Marila vor răspunde cu funcția.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/