A stat timpul! Ceasurile publice ale Lugojului sunt defecte și mai așteaptă până la reparații

Ideea unor ceasuri personalizate cu emblema municipiului Lugoj și care să indice alternativ data, ora și temperatura a fost una bună, dar lugojenii au constatat repede că aparatele respective nu sunt la înălțimea așteptărilor.

Ceasul de la Prefectură nu funcționează deloc, iar cel de la Universitate indică ora 0.15 la ora 8.30 dimineața, plus că unele leduri nu se aprind. În plus, inscripția cu „Municipiul Lugoj” și stema orașului sunt de nerecunoscut, fiind foarte decolorate de soare, deși inițial firma garanta autocolante cu culori rezistente.

Chiar și când funcționau, ceasurile nu erau de prea mare încredere, cel puțin la capitolul temperatură. Vara, senzorul indica temperaturi de peste 40 de grade, când în realitate ele erau de 35-38.

„Ceasurile vor rămâne pe termen mediu. Ideea este să le desființăm, dar timp de încă doi-trei ani, până la amortizarea lor contabilă, nu vom face acest lucru. Ele au o valoare și nu poți să le desființezi, decât după amortizarea lor în contabilitate. Încă doi, trei ani și le vom da jos”, a spus edilul-șef.

Situația acestor ceasuri urbane este exact ca la jocurile din parcuri, care și-au încheiat ciclul de zece ani și vor fi schimbate în acest an.

Până vor fi schimbate, o întreținere periodică va fi necesară. Administrația locală intenționează relocarea ceasului de la Prefectură într-o altă zonă din oraș (posibil sensul de la piață sau cel de pe Caransebeșului, din fața Bisericii Învierea Domnului. Relocarea durează câteva săptămâni, pentru că trebuie realizat branșamentul electric.

Ceasurile au fost montate în 2013

Ultima reparație a ceasurilor urbane a avut loc în 2017 și a fost realizată de o firmă din Oradea. Ceasurile care indică data, ora și temperatura au fost reparate atunci nu numai în ceea ce privește partea de afișaj, ci și la soclu, unde au fost înlocuite stemele și literele cu numele municipiului Lugoj, care erau decolorate.

Garanția lucrărilor la cele două ceasuri a fost de de doi ani. Pentru repararea celor două aparate, s-a cheltuit suma de 8.600 de lei.

Primăria mai dispune de două ecrane mari cu led care au fost achiziționate în baza unui unui proiect inițiat de fosta administrație a orașului. Unul dintre acestea va fi amplasat ca panou de informare în zona Unic, iar altul va fi folosit ca tabelă electronică la stadion.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/