Alegeri locale! Fostul manager al spitalului din Lugoj a intrat în politică direct ca președinte al USR-PLUS

Filiala locală a Uniunii Salvați România Lugoj a organizat duminică, 13 iunie, alegeri pentru funcția de președinte. Cum Daniela Țepeș Paleu, consilier local, a renunțat să mai candideze, în competiție s-au înscris Anca Micșa Oprea, city-managerul Lugojului și surpriza de ultim moment a vieții politice lugojene, doctorul Erwin Floroni, fostul manager al Spitalului Municipal din Lugoj.

Apariția acestuia în viața politică se leagă de dorința de a schimba câte ceva din principiile care guvernează politica locală, legat de principii, corectitudine, colaborare și dezvoltare. Lucruri pe care le poate face, mai ales că a câștigat competiția internă în dauna actualului city-manager, Anca Micșa – Oprea, propunere venită din partea celor de la PLUS.

„Am demonstrat în toate domeniile în care am activat că pot fi de folos și cum am pornit de jos, atât ca medic, apoi ca manager, o fac și acum din postura de om politic. Este una cu care trebuie să mă obișnuiesc, dar nu cred că poate fi atât de dificil”, a declarat medicul Erwin Floroni.

Prioritățile medicului în noua postură vizează dezvoltarea filialei locale prin sporirea numărului de membri și implicarea partidului în administrarea orașului, prin sprijinul acordat actualei administrații.

Alegeri au avut loc și la UDMR Lugoj. Noul președinte este inginerul Attila Olah, după ce Iosif Poszar a renunțat să mai candideze. Fostul viceprimar rămâne însă în forul de conducere. Attila Olah are misiunea de a revitaliza filiala locală, după ce, anul trecut, UDMR a ieșit „șifonată” din alegerile locale, nereușind să obțină nici măcar un post de consilier în aparatul decizional al municipiului. De alegeri se pregătesc și filialele locale ale PNL și PSD, favoriți fiind primarul Claudiu Buciu, respectiv Călin Dobra, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș.