După Măureni, și satul Șoșdea va avea parc și loc de joacă modern pentru copii!

Edilul-șef al comunei Măureni a început deja demersurile necesare pentru cel de-al doilea obiectiv propus spre realizare în acest an.

Administrația locală Măureni are în lucru documentația pentru proiectul privind reamenajarea centrului din Șoșdea. Aici, primarul Brian Filimon și-a propus să amenajeze un parc similar cu cel din Măureni, dar ceva mai mic, care va dispune de un teren de sport multifuncțional din tartan și un loc de joacă modern pentru copii. „Cu acest proiect suntem la stadiul documentațiilor, la hotărâri de consiliu. Ne dorim ca și sătenii din Șoșdea să se bucure de un părculeț al lor, chiar dacă beneficiază și de parcul recent inaugurat de la Măureni. Va fi un loc pentru recreere și vom amenaja și un teren de joc multifuncțional din tartan, precum și un spațiu de joacă pentru cei mici. Va fi ceva frumos, sunt convins, va fi un loc de recreere pentru persoanele de toate vârstele.”, a explicat Brian Filimon.

Deși momentan edilul-șef al comunei Măureni nu se poate pronunța asupra datei la care vor fi demarate și lucrările propriu-zise, acesta speră ca, până în toamnă, să fie rezolvată documentația ce ține de acest proiect. „În a doua parte a anului am dori să ne apucăm de pregătirea terenului și, ușor-ușor, în funcție și de vreme, să începem lucrările. Sperăm ca până atunci să se rezolve cu toate documentele, pentru că nu ține numai de noi, ține și de o licitație, ține și de căutarea unui constructor bun, și așa mai departe. De asemenea, trebuie să o spunem, proiectul ține mult și de rectificarea bugetară din august, care sperăm noi să fie una pozitivă, dar și de decontările pe care le va face  Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, pentru că toată baza sportivă de la Măureni am plătit-o noi, iar acum așteptăm și banii. Deci, este vorba despre mai mulți factori! Tocmai de aceea nu vreau să fac o promisiune clară ca dată, ca timp. Momentan, lucrăm la documente și la aprobări!”, a explicat Filimon.