„A scos arma şi a tras de trei ori într-un cățeluş că le alungă vânatul! Îi detest pe cei ce au promovat acea lege!”

Pesedistul Nicolae Ştefănescu, care a renunţat recent la toate funcţiile pe care le deţinea în partid, îl atacă direct pe preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, şi denunţă fapte de cruzime faţă de animale comise de un alt coleg social-democrat!

Şi-a anunţat candidatura ca independent pentru fotoliul de primar al Reşiţei chiar din sediul PSD Caraş-Severin. Şi-a anunţat demisia din toate funcţiile deţinute în partid chiar în timpul unei şedinţe de Consiliu Judeţean. Nimeni nu a avut vreo reacţie. Probabil că şi din acest motiv a continuat cu declaraţii incendiare, care îl vizează direct şi pe preşedintele Mocioalcă. „Mi-e greu să vorbesc acum despre demisia mea din toate funcțiile de conducere din PSD. Ştiți de ce? Pentru că am lansat pe cineva în politică, nu este din județul Caraș-Severin, şi a ajuns primar al acelei localități. Am avut trista «plăcere» să asist cum acest om a scos arma și a tras într-un câine de trei ori! Cu motivația că acel câine, cățeluș, le alungă vânatul! Ați mai citi undeva despre treaba aceasta, într-o lege promovată și neavând o consultare publică! Detest acea lege. Îi detest pe cei ce au promovat acea lege, îi detest pe cei ce au votat acea lege!”, a răbufnit Ştefănescu.

Ion Mocioalcă este unul din cei zece iniţiatori ai legii vânătorii, care a scos oierii în stradă, astfel că atacul lui Ştefănescu îl vizează clar pe şeful său de partid. „Ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti nu are nicio legătură cu oieritul, ci cu patronii oierilor care se tem pentru subvenţiile pe care s-ar putea să nu le mai primească de la APIA. Ei, ciobanii adevăraţi, erau în munţi cu oile, nu la proteste. Legea trebuie înţeleasă clar, nu la modul general, cum ne place. Nu sunt iniţiatorul principal al legii, ci, în urma unor discuţii argumentate, am zis că o susţin” , comenta liderul PSD Caraş-Severin pe tema propunerii legislative.

Ştefănescu nici nu vrea să audă vreo explicaţie: Am crezut și am sperat că lucrurile se vor îndrepta. În partid am spus-o de nenumărate ori. Percepția mea este că lucrurile se strâng tot mai mult. Întrebați-i pe colegii mei. Le-am spus: «Nu mă interesează nici Ponta, nici Mocioalcă! Mă interesează PSD-ul! N-au înțeles… Îmi doresc ca toți care au făcut lucruri nelegiuite să pice»”.