Jocuri nebune în Consiliul Județean pentru șefia Direcției care bagă oamenii în pușcărie!

Pare incredibil, dar liberalii au propus un social-democrat pentru o importantă funcție de conducere în județ! Și mai greu de crezut e ceea ce au făcut pesediștii: au refuzat să-și voteze colega de partid pe motiv că nu vor să încalce legea!

Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin a băgat deja mai mulți oameni în pușcărie. În primul rând, pe fostul director, Ianăș Roșeți. Anul acesta a picat și vicele administrației județene, Ionesie Ghiorghioni. Tot din cauza unor contracte pentru administrarea și întreținerea drumurilor, contracte pentru care s-a cerut și primit șpagă! Interimatul asigurat de Marius Andrițoi ar fi trebuit să înceteze prin desemnarea unui director care să-și câștige postul prin concurs. Concurs organizat de Consiliul Județean. Numai că din cei șase candidați nici măcar unul nu a reușit să treacă de proba scrisă. În aceste condiții și pentru a nu prelungi la nesfârșit situația delicată a Direcției de Patrimoniu, mai ales acum în toiul iernii, vicele CJ, Ilie Iova, numărul unu în momentul de față în administrația județeană, le-a propus colegilor de plen numirea Corinei Pascotă ca director la DADPP. Corina Pascotă, nimeni alta decât șefa Gărzii de Mediu din Caraș-Severin. Propunerea liberalului Iova a dat naștere la o mulțime de comentarii, în primul rând pentru că persoana nominalizată are carnet de membru PSD. Or, un liberal care să propună un social-democrat pentru vreo funcție mai rar s-a întâlnit! Sau chiar deloc!

Înainte ca aleșii județeni să ridice mâna pentru numirea Corinei Pascotă sau împotriva acestei nominalizări, Ilie Iova a dorit să facă unele clarificări: „La Direcția de Patrimoniu am avut o problemă de funcționalitate. Eu am simțit-o cel mai acut. Am respectat absolut tot ce înseamnă proceduri legale pentru a avea la DADPP un director. Am numit un interimar, am organizat concurs, au participat șase candidați, trei fiind din cadrul direcției și trei din afară. Nu a promovat proba scrisă niciunul dintre ei! Dânsa a renunțat la un post în Ministerul Mediului pentru a veni la DADPP. Transferul este perfect legal, vine de pe un post superior. Am dorit o persoană cu experiență similară pentru ca în a doua zi de lucru să știe exact despre ce e vorba. Experiența dumneaei de șapte ani în Primăria Caransebeș cred că este suficientă. Dacă implicăm politicul în această numire ne înșelăm. Această numire nu este politică!”

Ion Spânu, liderul grupului PSD din Consiliul Județean, nu s-a lăsat însă convins. „O felicit pe colega noastră, dar cred că procedura de numire nu este corectă și legală. Eu am studiat legea funcționarilor publici! S-a organizat un concurs, iar la un moment dat s-a întrerupt procedura. Ca atare, un potențial candidat care vrea să participe la concurs poate contesta această hotărâre a Consiliului Județean. Creăm un precedent periculos! De când sunt eu în Consiliul Județean nu s-a trecut vreun transfer prin Consiliul Județean. Nu cred că s-a făcut publicitate concursului!”, a afirmat Spânu.

1000x100 casa brutarului

Darian Ciobanu, secretarul județului, a intervenit și el, încercând să lămurească lucrurile din punct de vedere juridic: „S-a organizat concurs, dar dacă nu au luat notă de trecere, ce era să facem?! Dumneaei a dat examen la Garda Națională de Mediu, nu vine de la Comisariatul Județean de Mediu. Funcția de la DADPP e inferioară celei pe care a avut-o dumneaei. Deci, totul e perfect legal!” Spânu tot nu a fost convins. „Prin votul meu voi fi acuzat de abuz în serviciu pentru că e o hotărâre ilegală! Eu sunt tot în ceață, nu voi participa la vot, e o hotărâre care nu-și are sensul”, a mărturisit acesta. Colegul său de partid, Gheorghe Roșeți, e îngrijorat și din alte motive: „Sper să oprească pagubele de la DADPP, pentru că nu e departe ziua în care și noi, consilierii județeni, vom da explicații, pentru că unele pagube sunt cauzate și de hotărârile luate de noi. Directoarea trebuie numită legal!”

Pentru că nu au mai fost puncte de vedere, s-a trecut la vot. 23 de consilieri au votat pentru numirea Corinei Pascotă ca director la Patrimoniu, un vot a fost împotrivă, iar patru consilieri s-au abținut de la vot. Ca atare, Corina Pascotă este noul director DADPP. La ședință a fost prezent și deputatul Ioan Benga, acesta comentând și el situația Direcției de Patrimoniu. „Am rămas surprins să văd cu câtă dezinvoltură domnul secretar (n.r. – Darian Ciobanu) era foarte bucuros că din cei șase candidați nu a luat notă de trecere niciunul. Vorbim de calitatea oamenilor care lucrează în administrația publică! Eu rămân surprins că oamenii din interiorul direcției nu au luat o notă de trecere. E un mare semn de întrebare!”