Primarul orașului Oțelu Roșu nu este mulțumit de suma din fondul la dispoziția Consiliului Județean din bugetul de stat pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală. Luca Mălăiescu a cerut de aproape 10 ori mai mult decât a primit!
Doar la o analiză simplă, la Oțelu Roșu se implementează proiecte care depășesc 10 milioane de lei, spune edilul orașului de pe Valea Bistrei:
„Avem un proiect de asfaltare străzi de 1,6 milioane lei, altul de 2,7 milioane de lei, amenajare trotuare aproape 1 milion de lei, amenajare Strada Eminescu cu intrare piață 3,7 milioane de lei, apoi modernizare Piața Agroalimentară – investiție de 1,5 milioane de lei, apoi cofinanțarea către Aquacaraș pe care o dăm anual pentru lucrările în cadrul proiectului european care, deși sunt stagnate la Oțelu, noi plătim cam 2%, ceea ce înseamnă 400.000 lei anual”, ne-a menționat primarul orașului de pe Bistra.
Luca Mălăiescu spune că suma de 1,85 milioane lei este mult prea mică pentru proiectele pe care administrația publică le derulează, însă este convins că, pe parcursul anului, Consiliul Județean Caraș-Severin nu va ocoli orașul Oțelu Roșu.
În fapt, nicio localitatea nu a primit suma solicitată, așa cum a subliniat și președintele Silviu Hurduzeu în plenul ședinței în care s-a votat împărțirea banilor. Și asta pentru că județul Caraș-Severin a primit de la centru doar 28,4 milioane de lei, în timp ce solicitările înaintate de UAT-uri depășeau 200 de milioane. Totuși, Oțelu Roșu este localitatea cu cel mai mare buget. Reșița, municipiul reședință de județ, care are în derulare un număr important de proiecte, făcându-se remarcat chiar și la nivel național, a primit 1,8 milioane de lei, mai puțin cu 50.000 de lei decât Oțelu Roșu și la egalitate cu Oravița. Celălalt municipiu, Caransebeșul, a primit 1,3 milioane, Moldova Nouă – 1,2 milioane, Anina – 1,1 milioane, iar Băile Herculane și Bocșa, câte 1 milion.