INAUGURARE. Primarul Popa a deschis circulația pe noul drum din Triaj! Acces rapid spre Oravița, Moldova Nouă și Serbia!

Un proiect depus în anul 2014 a devenit realitate la 5 ani distanță. Primarul Nelu Popa a deschis astăzi oficial circulația pe drumul de legătură între zona Triaj și drumul Lupacului, cu acces rapid spre unitatea militară.

Fostul primar Mihai Stepanescu visa la un drum prin care să ușureze circulația prin Reșița. Așa a fost gândită o arteră care să plece din zona Triaj, să taie practic pădurea și să facă legătura cu unitatea militară, având ieșire în drumul Lupacului. Proiectul a fost depus în anul 2014 pe PNDL, valoarea lucrărilor fiind estimată la 800.000 de euro. Lungimea totală este de 925 de metri, însă lățimea de nici 4 metri nu asigură circulația pe două sensuri în condiții de siguranță, așa că acesta va permite doar urcarea.

„Este vorba practic de un drum care scurtează accesul spre Oravița, Moldova Nouă și evident, spre Serbia. E important că nu mai punem presiune pe Luncă, pe centru, pe zona Universitate, pe zona Policlinică. În viitor, traficul se va aglomera cu tramvaiul, cu transportul public urban. Am decis ca acest drum să aibă doar un sens unic, pe varianta de urcare, tocmai pentru că el a fost proiectat cu o bandă destul de îngustă, cu puncte de întâlnire și mi se pare că ar fi destul de riscant să lăsăm pe ambele sensuri, mai cu seamă că are o rampă de coborâre destul de mare, iar noaptea s-ar putea întâmpla accidente”, a explicat astăzi primarul Nelu Popa.

Tocmai pentru că drumul presupunea traversarea unei porțiuni din pădure, au existat probleme care au tergiversat lucrurile. „Proiectul, care a fost demarat înaintea mandatului meu, l-am găsit găsit blocat din cauza unor schimburi de terenuri cu Romsilva. Era blocat de 2 ani, dar Tehnocer a făcut o treabă bună, în opinia mea. Le mulțumesc și lor, și tuturor colaboratorilor cu care am avut de-a face de-a lungul acestui an și jumătate”, a mai specificat primarul Reșiței.

În zona bazei militare se află și câțiva agenți economici pentru care drumul vine ca o binecuvântare, la fel ca pentru cei cu locuințe în apropiere.

Pe viitor, administrația locală analizează posibilitatea de a amenaja, de-a lungul drumului, și o pistă pentru biciclete pe partea stângă, astfel încât să poată fi utilizat și de pasionații de drumeții.

Gabaritul maxim pe acest drum este de 3,5 tone.

Pe terenul din apropiere administrația locală vrea să amenajeze și câteva locuri de parcare, transformând zona într-un punct de referință în oraș, destinat celor care vor să se plimbe în aer liber, având la doi pași și aleea de promenadă.