A patra oară a fost cu noroc! În Consiliul Local Caransebeș, investițiile sunt ținute cu sufletul la gură!

Din a patra încercare, proiectul de prelungire a contractului sediului aparținând unui ONG în Primăria Caransebeș a fost aprobat de aleșii locali în ședință de îndată, astăzi, 14 iunie. Miza nu ar fi fost așa de mare dacă s-ar fi votat din ședința ordinară de lucru din luna mai, însă de atunci grupul PSD s-a opus constant pe motiv că în aceste condiții oricine, inclusiv organizația locală a social-democraților, ar putea cere un spațiu în Primăria și așa foarte aglomerată pentru amenajarea unui sediu.

Constant, președinta Organizației pentru Strategii și Programe de Dezvoltare, Mariana Ionescu, a precizat că nu ar fi nicio problemă mutarea sediului, însă acest lucru ar genera foarte multe documente la Judecătorie pentru schimbarea sediului și timp de care nu dispun, pentru că organizația este partener, alături de Primărie într-un proiect cu o finanțare de 5,5 milioane de euro, cea mai mare investiție în comunitatea locală din istoria orașului din fonduri europene, astfel că până astăzi, 14 iunie, ar mai fi putut depune documentația.

După ce luni, 12 iunie, a fost respins proiectul de către grupul PSD în ședință extraordinară, marți, 13 iunie a fost reluat în ședință de îndată, însă consilierii PSD au fost absenți. Cu bună știință, după spusele colegilor din PNL. La aceste remarci, liderul grupului social-democrat, profesorul Florin Bogdea, ne-a declarat că intenția lor nu a fost de a nu se prezenta la ședință, însă de la începutul mandatului anunțarea ședințelor de Consiliu Local s-a făcut defectuos din partea conducerii Primăriei, ba mai mult, la mapa consilierilor niciodată nu au fost oferite explicații cu privire la proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi.

CITEȘTE ȘI: Costul unui sabotaj de îndată? Cel puţin 5 milioane de euro! [VIDEO]

„Noi constant am tot ridicat problema organizării și desfășurării acestor ședințe, dar și a întâlnirilor pe comisii înainte de ședințele de consiliu. Am descoperit o serie de nereguli și intenția noastră nu este să ne opunem de fiecare dată la ceva constructiv, ci dimpotrivă, însă dorim transparență și explicații atunci când le cerem. De pildă, la acest proiect cu finanțare europeană de care spune doamna președintă Ionescu că s-a câștigat finanțarea… Păi ori s-a câștigat finanțarea și banii ajung la Caransebeș, ori 14 iunie, adică ziua de astăzi, este data limită de depunere a cererii de finanțare, cum declară? Eu personal mi-am sunat colegii de partid să vină astăzi la ședința de îndată și să voteze proiectul de hotărâre, însă vom urmări implementarea acestui proiect, pentru a vedea dacă într-adevăr vor ajunge acești bani la Caransebeș”, ne-a declarat consilierul Florin Bogdea. Acesta a semnalat faptul că, deși era atât de important pentru municipalitate, patru consilieri PNL nu au fost prezenți astăzi la ședință.

CITEȘTE ȘI: Circ ieftin şi de proastă calitate în Consiliul Local Caransebeş

Șefa Compartimentului de Proiecte și Programe din cadrul Primăriei Caransebeș, Gabriela Bănăduc, ne-a explicat că în acest moment Primăria este în perioada de contractare a proiectului „O șansă pentru comunitățile marginalizate din Municipiul Caransebeș”. „Între aprobarea proiectului și semnarea contractului de finanțare există o etapă de contractare în care noi ne aflăm acum, este o muncă de doi ani de zile și cu cât depunem mai repede documentația cerută prin Programul Operațional Capital Uman, cu atât mai repede va începe derularea proiectului. Sunt fonduri europene, noi nu ne jucăm aici, Primăria Caransebeș este lider de proiect, adică suntem instituția care a accesat aceste fonduri și avem ca parteneri Organizația Pentru Strategii de Dezvoltare, Spitalul Municipal, Societatea Caritas și Colegiul Național Traian Doda, împreună am făcut o echipă să putem implementa un proiect de o asemenea anvergură”, ne-a declarat Gabriela Bănăduc, șefa Compartimentului de Proiecte și Programe din cadrul Primăriei Caransebeș.