Costul unui sabotaj de îndată? Cel puţin 5 milioane de euro! [VIDEO]

După şedinţa extraordinară de luni, 12 iunie, a Consiliului Local Caransebeş, în 13 iunie a fost convocată una de îndată. Şi… de îndată au lipsit toţi consilierii locali PSD!

„Oamenii care ar beneficia de proiectul de peste 5 milioane de euro nu sunt nici PNL-iști, nici PSD-iști, sunt oameni nevoiași din Caransebeș, care ar putea avea parte de o viață mai bună, odată ce acest proiect ar fi implementat”. Este declarația președintei Organizației pentru Strategii și Programe de Dezvoltare, Mariana Ionescu, cea care a obținut la finalul ședinței extraordinare de consiliu de luni, 12 iunie, o promisiune din partea liderului de grup PSD, Florin Bogdea, precum că proiectul de prelungire a contractului pentru sediul ONG-ului ce a fost respins în ședința din luna mai și apoi luni, în ședința extraordinară, va putea fi readus în discuție într-o ședință de îndată, care s-a și organizat ieri.

„I-am explicat dlui consilier și celor prezenți la discuții, printre care viceprimarul Marius Isac și d-na Gabi Bănăduc, șefa Biroului de Proiecte și Programe din cadrul Primăriei, că noi, ca și reprezentanți ai ONG-ului, avem termen-limită 14 iunie pentru a depune documentația. Pentru că nu doresc să ne aprobe prelungirea acestui contract de închiriere, noi suntem puși în fața unei situații de criză, care ar putea duce la pierderea finanțării. Sunt 5,5 milioane de euro care vin pentru comunitatea din Caransebeș și noi dăm cu piciorul pentru orgolii politice? De ce trebuie implicați oamenii cărora li se adresează acest proiect, prin care le dă dreptul la educație, la o locuință adecvată, la un trai mai bun, în toată această dispută din Consiliul Local?”, a întrebat retoric Mariana Ionescu, care a mai adăugat că nu înțelege de ce atâta negativism și respingere pentru un proiect care este al comunității.

leader board 728 x 90 px

Absența consilierilor PSD la ședința de ieri, la care și ei au achiesaseră cu o zi înainte, vine după ce în ședința de luni fusese oprită o investiție care ar aduce alte câteva milioane de euro la Caransebeș, prin extinderea fabricii TMD. Cea mai importantă corporație din urbea de pe Timiș și Sebeș, care oferă forță de muncă sigură, prin investiția propusă ar aduce alți bani la bugetul local, prin plata taxelor și impozitelor locale, prin oferirea de noi locuri de muncă și, totodată, prin cheltuirea salariilor tot în Caransebeș.

După cele 15 minute de așteptare, consilierii din partidul majoritar, PNL, au început să-și reverse nemulțumirea față de atitudinea sfidătoare a celor din PSD.

„Acești oameni doresc distrugerea orașului Caransebeș, a tot ceea ce s-a făcut bun aici!… Sunt puși pe rău, fac tot împotrivă, și cu rost, și fără rost, uneori nici nu gândesc, numai să facă rău, circ dirijat! Nu se mai poate așa, trebuie luată o măsură!”, a menționat medicul Aurora Gherman, consilier local PNL.

„Consternare este puțin spus!… Este vorba de a accepta sau nu 5,5 milioane de euro pentru comunitatea noastră”, a menționat Maria Ponețchi, consilier local PNL.

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a menționat că se va discuta în Biroul Permanent Local al PNL ce măsuri se pot lua ca aleșii locali să nu mai fie sfidați permanent de colegii din PSD, acesta nefiind lucrul cel mai mare rău, ci faptul că au decis să spună NU la fiecare investiție în municipiu denotă că sunt împotriva comunității, iar gândul care-i vine din ce în ce mai des în minte primarului Borcean este dizolvarea Consiliului Local.

Întrebat de ce nu s-a prezentat la ședința pe care chiar el ar fi sugerat-o, după spusele consilierilor prezenți, pesedistul Florin Bogdea ne-a declarat telefonic: „Eu nu am fost informat de ședință, eu nu am sugerat organizarea uneia de îndată și de ce atâta grabă, ședință după ședință?! Nu știu de ce nu au venit colegii mei din PSD, dar eu am avut o altă treabă și nici nu am fost anunțat de ședință”. Florin Bogdea este, aşadar, liderul unui grup de consilieri despre care habar n-are ce fac. Dar care, culmea?, fac exact ce face şi şeful lor!