A oprit hemoragia! „Sunt răni foarte vechi, dar nu este un pacient fără scăpare!”

dumbrava adrian

Managerul Adrian Dumbravă a tăiat în carne vie, a extirpat de urgență cam tot ce cangrena bugetul și a scos de la aparatele care-l țineau în viață Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, dându-i o altă perspectivă!

Notat cu 9.75 la concursul pentru funcția de manager, după ce a condus unitatea spitalicească timp de câteva luni din postura de interimar, Adrian Dumbravă i-a convins și pe consilierii locali că merită să i se acorde încredere, adică să i se dea mână liberă și să organizeze lucrurile așa cum crede. În consecință, organigrama spitalului, cu care Dumbravă a venit în plen, a fost aprobată, în ciuda unor dezbateri destul de aprinse și a unor nemulțumiri exprimate chiar de către cadre medicale. Medici care și-ar fi dorit mai mult decât e posibil în momentul de față, după cum a explicat managerul.

„Aveam 13 milioane de lei datorie în aprilie, când am venit eu, acum avem aproape 11 milioane. Acumulam datorii în fiecare lună. În iunie am ajuns pe zero, spitalul la acest moment nu mai înregistrează pierderi! Dacă am fi mers în același ritm ca până în aprilie, la sfârșitul anului dublam datoria. Nu am făcut din planul meu de management, din păcate, nici 20 la sută din ce mi-am propus. Și, totuși, am ajuns la rezultatul acesta, lucru care mă încurajează. Tocmai de asta am ales să continui. Situația s-a îmbunătățit. Avem niște medici foarte, foarte buni, pe care pot să-i compar cu cei din spitalele mari din țară și chiar din străinătate. Lucrul acesta trebuie exploatat la maxim. Calitatea serviciilor medicale trebuie să crească, este prioritatea noastră.”, a explicat managerul Adrian Dumbravă.

leader board 728 x 90 px

Îmbunătățirea stării de sănătate a spitalului a fost evidențiată și de primarul Felix Borcean. „Au fost 2 abțineri și o absență la votul pentru organigrama de la spital. Mă bucur că am trecut și acest hop. Prezentarea făcută de managerul Dumbravă a fost una care nu a lăsat semne de îndoială și consilierii au înțeles momentul și au votat această organigramă. Acum mingea este la conducerea spitalului și planul managerial pe care Adrian Dumbravă l-a prezentat sper să fie dus la bun sfârșit. Sunt răni foarte vechi la acest spital, dar nu este un pacient fără scăpare. În anumite momente, nici eu nu am mai crezut în salvarea sa. Cred că se poate însănătoși și spitalul din Caransebeș cu o conducere atentă, cu planul managerial bine pus la punct, cu măsuri care nu sunt neapărat populare și cu susținerea Primăriei și Consiliului Local.”, a declarat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

În radiografia spitalului prezentată aleșilor locali de Adrian Dumbravă s-au evidențiat scurgeri de bani, achiziții dubioase, contracte dezavantajoase, probleme în înregistrarea facturilor, dar și situația unor compartimente în care s-au tăiat efectiv frunze la câini. În sensul că, din zece angajați, doar unul a pus mâna pe ceva. Deloc întâmplător, managerul a cerut și intervenția organelor de cercetare penală, care ar putea opera câteva dosare. „Dacă va fi cazul… dacă așa ne putem însănătoși. .. Dacă sunt reale cele spuse… un manager care vine și descoperă așa ceva nu poate să fie complice la tăinuirea unor astfel de informații.”, a asigurat de suport primarul Borcean.