Copiii diagnosticați cu COVID-19 vor fi internați și la Maternitatea Bega din Timișoara. Se pregătește o zonă roșie

Crește numărul de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor, anunță medicii din Timișoara. Pentru a scădea presiunea de pe Spitalul „Victor Babeș”, la Maternitatea Bega a Spitalului Județean se pregătește o zonă roșie cu paturi destinate micuților depistați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2.

În aceste zile vor fi puse la dispoziție 25 de paturi, anunță reprezentanții celui mai mare spital din vestul țării.

„Spitalul Județean pune la dispoziție de zilele acestea 25 de paturi COVID pentru copii, pentru a ne asigura că micuții au acces la cele mai bune servicii în caz de nevoie, locurile devenind rapid insuficiente la Spitalul «Victor Babeș». Încă de la începutul pandemiei am reușit să ținem lucrurile sub control prin muncă, asumare, inițiativă, dar mai ales prin faptul că am lucrat împreună atât între noi la Spitalul Județean, cât și cu celelalte spitale și cu autoritățile locale pentru sănătatea pacienților. Au început din păcate să apară cazuri și să și crească numărul lor în rândul copiilor. Ieri am avut o întâlnire cu dr. Flavius Cioca, șeful DSP Timiș, prof. univ. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului «Victor Babeș» și prof. univ. dr. Mihai Gafencu, directorul medical al Spitalului de Copii «Louis Țurcanu» pentru a ne asigura că toți copiii noștri au acces la servicii de sănătate”, a transmis Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

publicitate ziar expresb 1000x100

Astfel, în prima fază, Spitalul Județean va organiza o zonă roșie COVID-19 în secția de Pediatrie a Maternității Bega, cu 25 de locuri, pentru a prelua cazuri de copii depistați pozitiv și a scădea presiunea pe Spitalul Victor Babeș. Ulterior, dacă va fi nevoie numărul de paturi va fi dublat.

„Vrem să ne asigurăm că orice copil care are nevoie va avea acces la îngrijiri de cea mai înaltă calitate! Dumnezeu să ne ajute să nu fie nevoie, dar noi suntem oricum aici”, a mai transmis Pătrașcu.