Drum județean nou-nouț, plin de fisuri după prima ploaie! Autoritățile județene au refuzat de patru ori recepția lucrărilor

drum jamu mare

Drumul județean 588 Jamu Mare-Clopodia s-a umplut de fisuri după prima ploaie, deși constructorii tocmai au finalizat șantierul. Consiliul Județean Timiș a refuzat de patru ori anul acesta recepția lucrărilor. Șoseaua a fost „modernizată” în repetate rânduri în ultimii 8 ani. 

Șoseaua de aproximativ 7 kilometri care face legătura între localitățile Jamu Mare și Clopodia rămâne un traseu cu obstacole pentru șoferi. Din 2013 încoace, drumul a tot fost reparat, plombat, însă asfaltul a crăpat din nou și din nou, spre nemulțumirea celor care sunt nevoiți să îl traverseze.

Numai în 2018, spre exemplu, tronsonul dintre Șemlacu mare și Ferendia, în lungime de 4,5 kilometri, a fost modernizat cu fonduri din bugetul CJ Timiș în valoare de 4,3 milioane de lei, fără TVA.

Vicepreședintele CJ Timiș spune că noua serie de lucrări pentru modernizarea drumului s-a finalizat în primăvara acestui an. A refuzat recepția lor în martie, apoi de încă două ori în această vară.

banner maxagro

„Vă spuneam pe 29 iulie că am refuzat să recepționez o lucrare pe care am găsit-o cu mari probleme și care se afla încă în garanție. Am refuzat în martie. Am refuzat la începutul lui iulie. Am refuzat la finalul lui iulie. Ba mai mult, săptămânile trecute, când totul părea brici… am refuzat s-o recepționez până când nu a plouat, pentru că nu voiam să ne trezim cu «surprize-surprize» după ploaie. Iată că decizia mea a fost cea corectă, pentru că după ploaie multe gropițe, fisuri, «mici» defecte care au prostul obicei să se transforme în mari gropi în timp – se arată. Și uite așa seria DJ 588 – Jamu Mare – Clopodia… nu se încheie.”, a declarat Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: Cine își strică mașina într-o groapă dintr-un drum județean poate cere daune în instanță. Vicele CJ Timiș: „Eu zic că va câștiga, nu cred că sunt cazuri să nu câștige”

tmc 640