A murit Alexandru Mesian, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj

mesianbun

Preasfinția Sa Alexandru Mesian s-a stins din viață în dimineața zilei de 11 martie. Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj era internat la Spitalul Municipal din Lugoj. 

Episcopul avea 86 de ani și se afla internat la Spitalul Municipal din Lugoj de la începutul lunii martie.

„Cu regret şi durere în suflet, dar şi cu multă nădejde în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu, anunțăm că în dimineaţa zilei de 11 martie 2023, Preasfinția Sa Alexandru MESIAN, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj, s-a stins lin din viață la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Municipal din Lugoj. Starea sănătății Preasfinției Sale s-a deteriorat progresiv în ultimele luni. În seara zilei de 4 martie a fost internat de urgență cu insuficiență respiratorie acută la Lugoj, Preasfinția Sa fiind diagnosticat cu multiple patologii. Preasfinția Sa Alexandru și-a împlinit misiunea slujindu-L pe Dumnezeu şi poporul care i-a fost încredințat, timp de 58 ani ca preot și 29 de ani ca episcop, încheindu-și viața așa cum ne rugăm la Dumnezeiasca Liturghie: «sfârșit creștinesc, fără pătimire». Întregul cler eparhial, călugării, călugărițele și poporul credincios al îndoliatei Eparhii de Lugoj, înalţă rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.”, a transmis Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj.

Episcopia va reveni cu detalii legate de slujba înmormântării.

UPDATE.

Trupul Preasfinției Sale Alexandru a fost depus în Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit”, iar cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu o vor putea face în intervalul orar 08.00 – 22.00.

Funeraliile vor avea loc miercuri, 15 martie, la Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj după următorul program: ora 10 – Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie Arhierească; pra 12 – Slujba înmormântării.

Corpul neînsufleţit va fi condus la Cimitirul de pe strada Făgetului din Lugoj.

tmc 640