Se solicită interzicerea bicicletelor în zona pietonală a Timișoarei

piata victoriei turn 1

Viceprimarul Cosmin Tabără anunță că va solicita în Consiliul Local Timișoara adoptarea de urgență a unei hotărâri care să interzică circulația bicicletelor în zona pietonală. Asta după ce o fetiță de doi ani a fost rănită de un biciclist grăbit.

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, anunță că împreună cu echipa consilierilor locali PNL, va solicita în prima ședință a consiliului local, adoptarea de urgență a unei hotărâri care să interzică circulația bicicletelor în zona pietonală. Asta după ce o fetiță de doi ani a fost rănită, vineri, de un biciclist grăbit pe o stradă din centrul Timișoarei.

Un copil a fost victima unui accident în zona pietonală, provocat de un biciclist grăbit. E cazul să ne trezim! Să revenim la normalitatea de bun-simț care ne spune că zona pietonală este doar pentru pietoni. Eu și echipa consilierilor locali ai PNL vom cere în prima ședință de Consiliu local, adoptarea de urgență a unei hotărâri care să interzică circulația bicicletelor în zona pietonală! Sunt convins că nimeni, indiferent de culoarea politică, nu își dorește să devină călăul unor oameni nevinovați. Deși, aceasta a fost una din primele inițiative ale USR în Timișoara. De ce e nevoie să trăim tragedii ca să vedem realitatea? Am spus din primul moment că bicicletele nu au ce căuta în Cetate, pentru simplul motiv că pot pune în pericol siguranța celor care circulă în zonă. Sincer, e unul din acele momente în care mi-aș fi dorit să nu fi avut dreptate. Fetiței accidentate îi doresc multă sănătate, suntem alături de familie și de toți cei care se simt în pericol acum în zona de promenadă. Vouă tuturor vă cer sprijinul pentru inițiativa noastră. Vocea noastră trebuie sa fie puternică și dacă USR nu vrea, poate un număr mare de semnături îi va convinge”, a afirmat Cosmin Tabără.

celtic transilvania 1000x100px

În timpul mandatului fostului primar Robu, bicicliștii au fost interziși în zona centrală a Timișoarei, însă administrația Fritz le-a permis accesul.