A mințit că a fost răpită și a pus Poliția în alertă. O reșițeancă de 14 ani a dus la extrem jocul „Adevăr sau provocare”

woman use of cell phone
promovare online Timisoara Casa Auto

Trei fete au dus jocul „Adevăr sau provocare” la cu totul alt nivel și au pus pe jar autoritățile din Reșița. Una dintre ele a sunat la 112 și a mințit că a fost răpită.

Un apel la 112 primit de polițiști în seara de 30 iunie a pus pe jar polițiștii din Reșița. La ora 20.45, o persoană anonimă a sesizat faptul că a fost luată de o persoană cu mască pe față din zona Nera și dusă într-o casă din oraș, fără a da alte amănunte.

Au fost constituite echipe operative care au efectuat verificări în mai multe zone din oraș, încercând să identifice apelanta și locația respectivă. Totodată, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal”.

După câteva ore de căutări, echipajele de poliție care făceau verificări în teren au identificat o minoră în vârstă de 14 ani, din Reșița, care a relatat că ea, împreună cu alte două minore, au efectuat apelurile 112 respective, complet nereale, în urma unor provocări de tipul „adevăr sau provocare”. Minora a predat polițiștilor aparatul telefonic și cartela de pe care au fost efectuate cele două apeluri 112.

promovare banner maxagro

Legislația din România prevede că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, se pedepsește cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

„Reamintim tuturor că apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul și echipajele din teren se ocupă de un apel non-urgent, persoane care au într-adevăr nevoie de ajutor sunt obligate să aștepte nejustificat!”, transmit polițiștii cărășeni.

publicitate tmc 640