Primăria Timișoara, ignorată de proprietarii de terenuri: doar 19 le-au cosit pentru combaterea ambroziei

ambrozie2
promovare online Timisoara Casa Auto

Primăria Timișoara trimite somații degeaba proprietarilor de terenuri. Reprezentanții instituției informează că, doar în această săptămână, 329 de persoane au fost atenționate să-și curețe parcelele pentru combaterea ambroziei. Însă doar 19 au răspuns că au luat măsuri în acest sens.

Primăria Timișoara anunță că a transmis, în această săptămână, 329 de somații către proprietarii de terenuri private pentru a le curăța în vederea combaterii ambroziei, planta care provoacă alergii puternice.

Însă, potrivit reprezentanților instituției, doar 19 dintre aceștia au informat primăria că și-au cosit terenurile, iar ca dovadă au făcut și câteva fotografii în acest sens.

promovare banner maxagro

Reamintim faptul că persoanele fizice și juridice au obligația de a efectua lucrări de combatere a ambroziei. În cazul neaplicării de măsuri de combatere a ambroziei, celor somați li se vor emite avertismente (1-15 iulie), iar ulterior (16 iulie-31 octombrie) se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei persoanele fizice, iar cu amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei persoanele juridice”, a informat Primăria Timișoara.

Reprezentanții instituției recomandă cositul terenurilor de două, trei ori pe an. Lucrările ar trebui repetate în fiecare an, până la eradicarea ambroziei.

publicitate tmc 640