A început sezonul incendiilor la afumători

Pompierii de la Oraviţa au fost solicitaţi ieri să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Macovişte. Din cauza unei afumători improvizate, proprietarul unei case risca să rămână pe drumuri chiar în prag de sărbători.

Două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Oraviţa au luptat cu focul care risca să cuprindă întreaga locuinţă. Incendiul a izbucnit la o afumătoare, iar din cauza faptului că aceasta era situată prea aproape de casă flăcările puteau produce pagube majore. Din fericiere, datorită intervenţiei pompierilor, gospodarul a rămas doar fără proviziile pentru sărbători. 30 de kilograme de carne şi preparate din carne au fost mistuite, la fel şi o parte din acoperişul anxei în care era amplasată afumătoarea.

„Având în vedere cele întâmplate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin reaminteşte cât de importante sunt măsurile de prevenire a incendiilor ce trebuie luate la nivelul fiecărei gospodării. Astfel, cetăţenii sunt rugaţi să nu folosească afumători improvizate ori amplasate în magazii, şuri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile. Pentru siguranţa locuinţei, afumătorile trebuie să fie construite din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi amplasate independent de celelalte construcţii din gospodărie”, a precizat Anca Balint purtător de cuvânt al ISU Semenic.