A început campania de vaccinare la Spitalul de Copii, dar și la Spitalul Județean din Timișoara

untitled design set 970x90 px

Vaccinul anti-Covid-19 a ajuns atât la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, cât și la Spitalul Județean din Timișoara. Peste 600 de doze de vaccin, produs de Pfizer și BioNTech, vor fi administrate cadrelor medicale angajate în cele două unități spitalicești.

La Spitalul „Louis Țurcanu”, campania de vaccinare a început încă de ieri când au fost administrate zeci de doze. Inclusiv managerul unității sanitare a optat pentru această variantă de imunizare.

„Ieri după-amiază au sosit cele 300 de doze de vaccin pe care le-am solicitat. Întreaga echipă era la fața locului, pregătită. Așa că am început vaccinările. Am solicitat 300 de doze și ieri am reușit să le administrăm colegilor care au fost la serviciu 30 de doze urmând ca astăzi să administrăm restul de doze colegilor care s-au înscris pe listă. E un vaccin și totul e normal, nu sunt probleme. Nici măcar înțepătura nu a fost deosebită. Eu cred că ar trebui să își învingă toți temerile pentru că este șansa noastră de a reveni la normalitate și este o oportunitate pe care nu ar trebui să o ratăm. Au existat medici care au reticențe, dar nu neapărat că au refuzat, au trecut prin boală și nu au recomandare să facă vaccin. Cred că e o chestiune de bun simț să ne vaccinăm. Nu doar noi, personalul medical ci și întreaga populație”, a declarat Dr. Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

publicitate ziar expresb 1000x100

Astăzi s-a dat startul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 și la Spitalul Județean din Timișoara. Pentru început vor fi vaccinate cadrele medicale din secția de Anestezie și Terapie Intensivă, echipele medicale din zona roșie, dar și cele din UPU. La cel mai mare spital din vestul țării au ajuns 335 de doze, iar 200 vor fi administrate astăzi.

Campania de vaccinare continuă și mâine la ambele unități sanitare. La Spitalul de Copii sunt angajate peste 1.200 de persoane inclusiv rezidenți, iar la Spitalul Județean în jur de 4.000.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/