Suport pentru comunitățile din Timiș aflate în prag de sărăcie. Ce vizează proiectul inițiat de GAL Timișul de Centru?

publicitate si promovare in ziar

Asociația Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru demarează un proiect care vine în sprijinul  celor sărmani din Giroc, Șag, Peciu Nou, Giulvăz, Sânmihaiu Român, Parța, Pădureni și din Ciacova. Comunitățile vor avea acces la sistemul de sănătate și vor avea la dispoziție o serie de oportunități de dezvoltare personală și profesională.

Până la finalul anului, GAL Timișul de Centru vrea ca în cadrul acestui proiect să construiască un centru social medical comunitar în comuna Șag, pentru ca 64 de copii și 192 de adulți să beneficieze de servicii sociale și medicale. În cadrul centrului, copiii vor fi sprijiniți moral să treacă peste etichetele sociale și vor primi ajutor pentru a merge la școală. Pentru adulți se vor organiza cursuri de inițiere și calificare și li se vor oferi servicii de îndrumare pentru un loc de muncă.

Tot în cadrul proiectului, 64 de persoane vor beneficia de cursuri de formare în antreprenoriat, vor putea participa la un concurs de planuri de afaceri și vor fi sprijiniți în înființarea unei companii.

Peste 4,5 milioane de lei sunt alocate acestui proiect. Acesta va fi implementat de Dast Training Center, Dast Systems, ABC Centrul Medical Dr. Pîrjol și Liceul Teoretic „David Voniga” din Giroc.

Toți cei care se află în comunități marginalizate – în risc de sărăcie sau excluziune socială, care își doresc să participe la cursuri de calificare, de antreprenoriat sau vor să beneficieze de un program de sănătate și de sprijin în educație – pot apela următoarele persoane: David Andrei Răzvan – 0768.186.121, Roman Cosmina – 0745.686.785, Petchescu Nicolae – 0758.235.525 sau pot trimite un e-mail la adresa: proiect.desa1@gmail.com.


publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01