FOTO. Un asistent medical în vârstă de 32 de ani, primul vaccinat la Spitalul Militar din Timișoara. Peste 100 de doze vor fi administrate în prima etapă a campaniei

untitled design set 970x90 px

Sergentul major Mihai Manea a fost primul angajat al Spitalului Militar din Timișoara căruia i s-a administrat, miercuri dimineață, vaccinul anti-Covid-19. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, 180 de doze de imunizare au ajuns în unitatea medicală în această primă etapă de vaccinare. 

Mihai Manea a participat din prima zi la toate etapele construcției sistemului modular de izolare și tratament de la Timișoara și, odată cu primirea primului pacient infectat cu virusul SARS-C0V-2, și-a desfășurat activitatea ca asistent medical în tratarea pacienților cu Covid-19, a declarat locotenentul colonel Adriana Varga.

„Mă simt foarte bine, mă bucur că am făcut acest lucru pentru mine și pentru toate cunoștințele mele, chiar și pentru toți cei din jur cu care intru în contact. M-am gândit că atunci când va ieși un vaccin și va fi pus la dispoziția noastră mi-l voi face pentru că știu ce înseamnă această boală. Am văzut pacienți gravi, care au trecut prin boală cu greu.”, a spus Mihai Manea.

„Ne bucurăm că am ajuns în acest moment în care noi doi, împreună, reușim să ducem această misiune. Am început misiunea noastră în vamă, triaj epidemiologic, acum ne-am întâlnit la vaccinare, întâmplător, și sper să ieșim din această pandemie victorioși.”, a declarat asistenta care i-a administrat vaccinul sergentului major.

Cei care se imunizează își dau, în prealabil, în scris, consimțământul. După ce trec prin punctul de recepție, aceștia merg la triajul medical, iar după vaccinarea propriu-zisă stau 15 minute sub supraveghere. Există și o sală de așteptare pentru respectarea normelor de distanțare socială. Miercuri urmează să mai fie vaccinate la Spitalul Militar încă 80 de persoane, iar după Anul Nou încă 40.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Aceasta este prima etapă, urmând ca peste 21 de zile să se realizeze a doua etapă. Ne străduim ca într-un timp cât mai scurt să vaccinăm personalul medical. Următoarea vaccinare se va face în 2 ianuarie. Sunt deja programați 40 de colegi, urmând ca în 5 ianuarie să urmeze alți colegi.”, a declarat medicul Cristina Bredicean, coordonatorul Centrului de vaccinare de la Militar.

Miercuri, campanii de vaccinare a personalului medical se desfășoară și la Spitalul Județean din Timișoara, și la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/