A fost bal, dar au început și despărțirile! Ripensia rămâne fără doi titulari UPDATE Pelici nu a făcut ultima deplasare

Contrar cutumelor, Ripensia a avut petrecerea de final de an înainte de ultima etapă, când au o deplasare deloc comodă pe terenul Gloriei Buzău. Clubul s-a lăudat cu această ocazia cu recuperarea plachetei primită de club la primul titlu de campioană, dar informațiile noastre sunt ca nu sunt doar motive de bucurie pentru fani în perioada sărbătorilor. Doi jucători care au fost titulari sunt ca și plecați de la Ripensia!

UPDATe ora 19: Antrenorul Alexandru Pelici e ca și plecat de la echipă. După o discuție avută joi seara cu președintele Dumitru Mihu, tehnicianul a decis să nu mai facă ultima deplasarea. În grupul echipei, Pelici le-a mulțumit jucătorilor pentru tot. Unele zvonuri din fotbalul timișorean spun că la echipă va veni ca nou antrenor Sorin Bălu. 

Cei vizați sunt Adrian Zaluschi și Marius Fotescu. Deși pare neobișnuit, lui Zaluschi pur și simplu i s-a terminat contractul, acum în iarnă. De altfel, la Ripensia nu e prima dată când un contract se termină în perioada hibernală. Totuși, fanii nu s-ar fi așteptat tocmai la decarul echipei, trimis în septembrie pe banii clubului la recuperare la celebra Marijana din Belgrad. Cât despre Fotescu, extrema din Constanța ar fi cerut rezilierea contractului. Zvonurile din fotbalul timișorean îi dau pe cei doi ca viitori jucători ai Dunării Călărași. La meciul de la Buzău Zaluschi oricum n-ar fi avut drept de joc, deoarece este suspendat, la fel ca Burdeț, care e oricum accidentat. Incerți medical sunt și Adi Popa, Andrei Tînc și Ștefan Dobre..

Alex Pelici se așteaptă la un meci greu la Buzău. ”Este o deplasare lungă, jucăm împotriva unei echipe care pare într-o revenire de formă dacă ne luăm după ultimele rezultate. Au avut o victorie acasă cu Călăraşi şi au scos puncte importante la Petrolul şi la Miercurea Ciuc. Au jucători cu multă experienţă, cel puţin la acest nivel. Un atac foarte bun, în speţă cei trei din atac sunt jucători de Liga 1, Valentin Alexandru, Valentin Munteanu şi Chipirliu, cu un antrenor care nu are nevoie de multe prezentări. Au jucători care pot face diferenţa, jucători de calitate, tranziţii pozitive foarte rapide. Fazele fixe sunt un alt atu al lor pentru sunt jucători de gabarit, înalţi. La tot trebuie să fim atenţi, toate aspectele jocului trebuie să le tratăm foarte serios. Totul pleacă de la atitudine. Sperăm ca timpul să fie bun, să nu fie foarte frig şi terenul să nu fie îngheţat pentru că e ultima etapă. Mergem încrezători, aşa cum am mers în toate deplasările din acest an şi sperăm să recuperăm din punctele pierdute acasă cu Argeşul”, a precizat Pelici.

Partida de la Buzău începe sâmbătă la ora 11.

foto: facebook.com/RipensiaTimisoara