A făcut-o de oaie! Deputatul Mocioalcă nu se sfiește să lucreze în favoarea prietenilor săi și în detrimentul cărășenilor!

Deputatul PNL de Caraș-Severin, Valeria Schelean, critică în termeni foarte duri și chiar lansează atacuri fără precedent la adresa președintelui PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, unul dintre inițiatorii legii aberante și revoltătoare care a scos oierii în stradă!

Schelean îi solicită public deputatului Mocioalcă explicații referitoare la motivele pentru care a inițiat legea dedicată parcă special „elitei” de astăzi. Pentru acei umflați care se cred vânători, bărbați adevărați și bogați. Pentru acei șmecheri plini de bani care ciuruie tot ce le iese în cale și apoi sărbătoresc masacrul cu alcool din belșug și prostituate. Doar aceștia ar fi avut tupeul să ceară o astfel de lege. În niciun caz vânătorii onești, pentru care vânătoarea înseamnă altceva decât o întâlnire ferită de ochii lumii pentru a se pune la punct cine știe ce fărădelegi. „Cu regret constat că, încă o dată, interesele cetățenilor din Caraș-Severin sunt sacrificate de către organizația locală a PSD în favoarea unor grupuri de interese foarte specifice și foarte bine articulate și conectate la mediul politic. Acest comportament este săvârșit chiar de către președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, care nu se sfiește să lucreze în favoarea prietenilor săi și în detrimentul cărășenilor!”, acuză Valeria Schelean.

Pentru cine nu știe, Ion Mocioalcă, președinte al organizației județene a PSD în județul Caraș-Severin și deputat în Parlamentul României vreme de 16 ani de zile, este unul dintre cei zece deputați și senatori care au modificat Legea vânătorii și a fondului cinegetic prin prevederile aberante care reglementează numărul de câini la stână și care nu permite oierilor să fie pe deplin stăpâni pe pământul lor, mai spune parlamentarul PNL.

Schelean este indignată de faptul că Mocioalcă a depus legea respectivă la începutul sesiunii parlamentare, adică ar fi fost unul dintre primele lucruri făcute de șeful PSD Caraș-Severin imediat după ce a câștigat un nou mandat de parlamentar, în 2012.  „Cu alte cuvinte, una dintre primele acțiuni politice ale președintelui PSD Caraș-Severin după depunerea jurământului de deputat a fost chiar împotriva intereselor celor din județ. Interesele de partid și lobby-ul vânătorilor au contat mai mult pentru domnul Mocioalcă decât cărășenii care i-au dat votul. În acest context, vreau să-mi exprim solidaritatea față de cei 60 de oieri din Caraș-Severin, membri ai  Asociației Crescătorilor de Ovine din județ, care au venit să protesteze față de această lege aberantă, introdusă tocmai de către un cărășean, și îi solicit public explicații dlui Ion Mocioalcă referitor la motivele pentru care a inițiat această lege”, a mai declarat Valeria Schelean.

UPDATE, ora 18.20

Ion Mocioalcă i-a replicat pe caon.ro Valeriei Schelean: „Prin comunicate de presă putem închega acuzaţii mai ceva decât brânza ciobanilor. Ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti nu are nicio legătură cu oieritul, ci cu patronii oierilor care se tem pentru subvenţiile pe care s-ar putea să nu le mai primească de la APIA. Ei, ciobanii adevăraţi, erau în munţi cu oile, nu la proteste. Legea trebuie înţeleasă clar, nu la modul general, cum ne place. Nu sunt iniţiatorul principal al legii, ci, în urma unor discuţii argumentate, am zis că o susţin. Credeţi că m-am trezit într-o dimineaţă şi m-am gândit: măi, cum să le fac eu viaţa grea oierilor? Nu am făcut aşa ceva şi nimeni nu îngreunează viaţa ciobanilor, dar să le luăm pe rând. Reducerea numărului de câini s-a impus numai pentru cei care însoţesc oile pe câmp. La stână, pot să aibă şi 20 de câini, că nu îi opreşte nimeni, dar pe câmp aceşti câini mănâncă vânatul mic. De aia li s-a spus ca turmele să nu mai fie însoţite pe câmp de haite întregi“.