A dat cu extinctorul pe elevi și acum va fi cercetat disciplinar! Episod incredibil la un liceu de renume din Timișoara!

Caz șocant și comic în același timp în incinta unui liceu de elită din Timișoara. Supărat pe numărul mare de elevi care fumează în parcul din curtea școlii, directorul de la Liceul Jean-Louis Calderon și-a pierdut cumpătul și a dat cu extinctorul pe cei care nesocoteau faptul că, evident, în incinta unei unități școlare nu se poate trage calm din țigară, ca la birt. Din acest motiv, cadrul didactic va fi cercetat disciplinar!

Momentul când directorul Ion Ionici se apucă să gonească elevii de la fumatul din parcul din curtea școlii, pulverizând din extinctor, a ajuns în presă. De acolo s-a sesizat și conducerea Inspectoratului Județean Timiș. „În cursul zilei de ieri, imediat după ce a fost contactat de către presa, domnul director Ionici de la Liceul J. L. Calderon m-a contactat și mi-a spus ca a avut un exercițiu programat cu cei de la ISU . La finalul activității, pe fondul unei supărări mai vechi pe elevii fumători ai liceului, elevi ce indiferent de metodă, au continuat sa fumeze în curtea școlii, în zona parcului, s-a îndreptat spre aceștia și, în glumă, a pulverizat în sus, conținutul unui extinctor!”, a transmis directorul IȘJ Timiș, Aura Danielescu.

Conducerea inspectoratului își cere scuze și dezaprobă gestul lui Ion Ionici, deși făcut cu intenții „pedagogice”. „Chiar dacă intenția a fost de a produce o sperietură copiilor, dezaprobăm gestul și atitudinea și ne cerem scuze copiilor și părinților acestora! În mod sigur… există alte metode, regulamente ce prevăd sancțiuni pentru faptele copiilor și nicidecum o manifestare ca cea pusă în practică de colegul meu! Este un director cu potențial managerial și cu atât mai mult ne-a îngrijorat atitudinea dumnealui!”, a mai explicat Aura Danielescu.

După gestul care cu siguranță a provocat și amuzament la nivel național, directorul se va alege cu o cercetare disciplinară. „Un inspector școlar se deplasează la unitate, urmând a lua nota de relație și a recomanda cercetarea disciplinară a colegului nostru!”, a mai precizat șefa IȘJ Timiș, Aura Danielescu.

foto: jcalderon.ro