A cultivat porumb pe Aeroportul Caransebeș. Șmenuri cu subvenții APIA pentru investiții la pista de aterizare!

Marii investitori ai județului, care au primit obiective importante în administrare, dovedesc pe zi ce trece faptul că sunt doar milionari de carton, care au profitat cu nesimțire de pe urma relației apropiate cu cei din conducerea județului.

De câteva ședințe bune, în Consiliul Județean Caraș-Severin se abordează subiectul Aeroportului din Caransebeș, obiectiv care a ajuns în concesiune la controversatul om de afaceri Axente Obrejan zis Arabela, un apropiat al vicelui Ionesie Ghiorghioni, trimis în judecată pentru fapte de corupție. Pe scurt, responsabilitatea lui Obrejan era să facă o serie de investiții pe aeroport, să plătească periodic o redevență, stabilită de comun acord cu forul județean, și să pornească activitatea aeroportuară.

Pentru că multe aspecte din contractul de concesiune n-au fost respectate, la inițiativa executivului din cadrul Consiliului Județean s-a luat decizia rezilierii documentului. Omul de afaceri însă n-a fost de acord, precizând că a investit milioane de euro pe care, odată cu renunțarea la contract, le-ar pierde. Acesta a amenințat chiar cu instanța, însă nici în curtea lui apele nu sunt atât de limpezi pe cât își dorește să arate.

În urma controalelor făcute de comisii de specialitate din cadrul Consiliului Județean au ieșit la iveală lucruri incredibile, care țin de un tupeu ieșit din comun.

Activitate agrară intensă!

Pe lângă starea avansată de degradare a clădirilor și a pistei de aterizare, dar și a faptului că activitatea aeroportuară nu poate fi luată în discuție, controversatul Arabela s-a apucat de agricultură pe o parte din suprafața luată în concesiune.

„Mai exact, pe aproximativ patru hectare de teren în proximitatea pistelor și a căilor de rulare, a fost însămânțat porumb. De asemenea, un alt aspect care atestă implicarea concesionarului în activități cu specific agricol îl constituie și faptul că acesta a solicitat și respectiv a beneficiat în perioada anilor 2010-2012 de subvențiile acordate de către Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură Caraș-Severin, pentru contractarea a aproximativ 95 de hectare de teren (solicitările au fost făcute pentru toți cei trei ani, dar plățile au fost autorizate doar pentru primii doi). Mai mult decât atât, concesionarul nu a înștiințat concedentul și nici nu a obținut acordul prealabil al acestuia pentru realizarea acestor contractări, se arată în expunerea de motive a Consiliului Județean.

În plus, planurile omului de afaceri ar fi mers chiar și mai departe, culminând cu creșterea de oi pe Aeroportul Caransebeș. Comisia din cadrul forului județean a găsit construite chiar și două saivane pentru oi, dar Arabela n-a mai apucat să le crească. Asta, pentru că nu au existat indicii clare că animalele ar fi fost adăpostite acolo.

Cine este Axente Obrejan?

Deși pare aberant și chiar o bătaie de joc la adresa cărășenilor, Axente Obrejan încă deține aeroportul din Caransebeș. Toate contractele acestuia însă sunt sub directa analiză a oamenilor legii care în luna iulie a anului 2014, în urma unor ample percheziții, au ridicat mai multe documente de la omul de afaceri.

Dosarul de evaziune fiscală în care figurează numele lui Arabela a fost instrumentat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe lângă acesta, oamenii legii au mai ridicat documente și de la alți „grei” din zona Caransebeș, într-un dosar de evaziune fiscală în care s-ar fi adus prejudiciu statului român estimat la 5 milioane de lei.

Reamintim că Axente Obrejan a obținut mai multe contracte pentru întreținerea drumurilor din zona Caransebeș, are afaceri în domeniul prelucrării şi industrializării lemnului şi a deţinut multe din clădirile istorice din Băile Herculane pe care le preluase de la Iosif Armaş.

Rămâi cu Express de Banat și află șmenurile financiare legate de plata redevenței!


Comments

  1. Ppa says:

    Am citit de doua ori. Este incredibil. Functionarii statului de la Consiliul Judetean Caras-Severin, Presedintele, Vicepresedintele, Seful Juridic se fac vinovati si implicit ar trebui sa fie inculpati penal pentru clauzele contractuale defectuoase si ademenirea controversatului afacerist.In mod normal celor citati ar trebui sa li se puna averile sub sechestru imediat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/