Primarii PSD din Caraș-Severin au dat cu subsemnatul. Pentru politica externă!

Liderii PSD din Caraș-Severin, dar nu numai, s-au pus pe semnat documente pentru a susține inițiativa PES Activists România. Organizația a depus în această săptămână, la Parlamentul European, peste 40.000 de semnături strânse în cadrul campaniei naţionale #RomaniaCereSchengen.

Campania pentru aderarea României la Schengen a fost demarată pentru a sprijini demersurile autorităţilor române de a solicita integrarea ţării noastre în acest spaţiu european de liberă circulaţie la următorul Consiliu de Justiţie şi Afaceri Interne ce va avea loc în luna octombrie.

 Am semnat această petiție pentru că aderarea la spațiul Schengen înseamnă foarte mult pentru țara noastră. Am dispune de libera circulație la fel ca toate celelalte state. Nu înțeleg atitudinea Olandei, țară care văd în presa internațională că se opune. Asta mă face să mă gândesc la faptul că se tem de o potențială concurență”, a declarat Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu.

„Este un demers mai vechi al României, știm care sunt avantajele pe care le are aderarea la spațiul Schengen și cu toții avem aceeași dorință de a face cu adevărat parte din marea familie a Uniunii Europene pentru ridicarea barierelor. România a fost văduvită de libera circulație în adevăratul sens al cuvântului și ar fi oportun să aderăm, măcar acum”, a precizat Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reșița.

mocioalcaPe lista cu semnături se regăsesc viceprimarul Reșiței, Ioan Crina, fostul prefect al județului, Silviu Hurduzeu, dar și președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

„Suntem bucuroşi că am reuşit să adunăm peste 1.200 semnături în judeţul  Caraș-Severin. Organizaţia PES Activists Caraș-Severin  a demonstrat astfel că poate, prin echipa sa, să explice temele europene cetăţenilor din judeţul nostru şi să-i informeze corect despre mecanismele şi deciziile europene. Ne bucurăm că şi după terminarea campaniei ajung către noi şi alte semnături, ceea ce demonstrează sprijinul public pentru aderarea României la Schengen”, a precizat Marius Băalean, preşedintele-coordonator judeţean al organizaţiei PES activists Caras-Severin.

Petiţia #RomaniaCereSchengen se înscrie în linia activităţilor şi acţiunilor cu caracter european organizate încă din anul 2007 de PES Activists România, structură care reuneşte peste 9.000 de membri la nivel naţional.