A căzut cortina peste cel mai mare festival de teatru din Banat, „Scena ca o stradă”!

1000x100 (5)

Festivalul Teatrului de Vest a devenit al reșițenilor în urma celor 22 de spectacole puse în scenă în municipiu. Reacțiile în urma amplului eveniment sunt extrem de bune, drept urmare, actorii reșițeni au fost invitați de nouă teatre din țară și din străinătate!

Cea de a doua ediție a Festivalului „Scena ca o stradă” a ajuns la final! Organizatorii cataloghează evenimentul drept „o minune”, în timp ce publicul se arată deja interesat de bilete pentru ediția de anul următor.

„Vreau să cred că a fost o minune ceea ce s-a întâmplat aici, la Reșița, pe parcursul celor 11 zile de festival. Din 15 februarie, publicul a avut posibilitatea să vadă 22 de teatre din țară și din străinătate. Reacția publicului a fost extrem de onorantă față de noi, pentru că seară de seară am văzut săli pline, seară de seară am văzut oameni care au stat și în picioare să urmărească spectacolele, iar cota acestui festival a crescut considerabil în urma spectacolelor prestate de actori. Dacă ar fi să spun ce cred eu că ar trebui să spun, le-aș spune reșițenilor că din acest moment teatrul e doar gazda acestui festival, care a devenit al Reșiței, al reșițenilor, este al Banatului și va fi unul din motivele cu care teatrul și reșițenii vor putea să se mândrească. În urma festivalului, am fost invitați în nouă locații din țară și din străinătate, asta fiind dovada clară că Reșița și acest teatru aveau nevoie de acest festival. De mâine, ne vom pregăti pentru ediția a treia și îi așteptam pe spectatori să ne vadă pe toată perioada stagiunii”, a declarat Dan Mirea, directorul artistic al teatrului.

Frumoasele coregrafii dinaintea fiecărui spectacol au fost puse în scenă de actorul Horcaș Raul din Petroșani. „Dan Mirea, directorul festivalului, a avut o idee inedită ca prezentarea fiecărui spectacol să fie una coregrafică și a lăsat pe mâna mea cele 22 de prezentări. Mi-a dat și o gașcă de adolescenți inedită, alături de care în fiecare seară am reușit să spunem o poveste. Am încercat să creăm o legătură cu spectacolul și mi-a făcut o plăcere deosebită, pentru că am simțit că mă pot exprima coregrafic. Momentan, joc pe scena Teatrului din Petroșani, dar mă veți mai putea vedea la Reșița pentru că e un teatru cochet, iar ceea ce am văzut aici a fost extraordinar”, a declarat actorul-coregraf.

Spectatorii s-au declarat plăcut impresionați de tot ceea ce au văzut, afirmând că pentru a treia ediție se vor pregăti din timp cu abonamente pentru a nu rata vreun spectacol.

FOTO: bucurestifm.ro