Cupa KEBS – o competiție de suflet. Prietenii nu l-au uitat pe Caius Bălteanu. La Reșița urmează două zile de spectacol sub panou!

Cea mai importantă competiție școlară din Caraș-Severin se desfășoară la sfârșitul acestei săptămâni, la sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia” Reșița. Cea de-a treia ediție a Cupei KEBS la baschet va aduna la start șase echipe de liceu. Întrecerea din acest an vine cu surprize și cu o avalanșă de premii.

Cupa KEBS reprezintă totodată și faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la baschet pentru echipe de liceu, competiție care va desemna reprezentanta Caraș-Severinului la faza de zonă. Șase echipe se vor întrece pentru marele trofeu, transmisibil, și pentru titlul de campioană județeană. Din Grupa I fac parte Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița, Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița și Liceul Tehnologic Bocșa, iar în componența Grupei a II-a sunt Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș și Liceul Pedagogic „CD Loga” Caransebeș.
Competiția va începe sâmbătă dimineață, la ora 9, cu partida dintre Colegiul Național „Traian Lalescu” (campioana en titre) și Colegiul Național „Mircea Eliade”. Următoarele meciuri de sâmbătă sunt: „Traian Doda” Caransebeș – „Traian Vuia” Reșița (ora 10:15), Bocșa – „Mircea Eliade” (ora 11:30), „CD Loga” – „Traian Vuia” (ora 12:30), „Traian Lalescu” – Bocșa (ora 14:00), „CD Loga” – „Traian Doda” (ora 15:15).

Primele două clasate din cele două grupe se vor califica în semifinalele programate duminică dimineață, cu începere de la ora 10. În jurul orei 12:30 va avea loc un meci demonstrativ de baschet în care vor evolua prietenii lui Caius Bălteanu, urmat de finala mică (învinsele din semifinale) și de finala mare (între învingătoarele din semifinale). Meciul demonstrativ este o noutate în programul competiției, o altă surpriză fiind proiectarea pe un ecran amplasat în sală a unui filmuleț care cuprinde imagini grăitoare avându-l în prim-plan pe Caius Bălteanu. După ora 16, este programată festivitatea de premiere.

Premii substanțiale la Cupa KEBS

Premiile acordate sunt mai consistente decât anul trecut. Pe lângă diplomele de participare la faza județeană a ONSS la baschet, licee, toți sportivii participanți vor primi diplome Cupa KEBS. Componenții echipelor de pe primele trei locuri vor primi medalii speciale Cupa KEBS. De asemenea, toți sportivii și oficialii vor primi tricouri personalizate cu însemnele competiției. Va fi acordată Cupa KEBS pentru primele trei clasate. În plus, campioana va primi și trofeul transmisibil Cupa KEBS, cucerit până acum de Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița (2014) și de Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița (2015).

Campioana ediției I (2014): Liceul Teoretic “Traian Vuia” Reșița (FOTO: Facebook)

Campioana ediției I (2014): Liceul Teoretic “Traian Vuia” Reșița (FOTO: Facebook)

Campioana ediției a II-a: Colegiul Național Traian Lalescu Reșița (FOTO: Cristi Chiru)

Campioana ediției a II-a: Colegiul Național Traian Lalescu Reșița (FOTO: Cristi Chiru)

Toți componenții echipei câștigătoare vor primi hanorace personalizate, cei de pe locul al doilea vor primi câte un rucsac, componenții echipei clasate pe locul al treilea vor primi șase mingi și zece tricouri de antrenament. Echipa de pe locul 4 va primi zece mingi de antrenament, iar echipele clasate pe locurile 5 și 6 vor primi câte șase mingi de antrenament. Cu câte o cupă și o minge vor fi recompensați cel mai tehnic jucător și coșgheterul competiției, iar organizatorii vor primi plachete. De asemenea, Trofeul Fair-Play va merge către cea mai frumoasă galerie.

Cupa KEBS este organizată la sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Reșița de către Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, cu sprijinul neobosit al lui Adrian Bălteanu și al unui sponsor generos, firma Despăgubiri Accidente Vătămări SRL București.
Să înceapă spectacolul!