9 milioane de lei de la primărie pentru ONG-urile care furnizează servicii sociale în Timișoara

Consilierii locali au aprobat alocarea a 9 milioane de lei în acest an acelor fundații și asociații care acordă servicii de asistență socială în Timișoara. 

„Eu cred că serviciile sociale în Timișoara trebuie din ce în ce mai mult, acolo unde este posibil, să fie furnizate de ONG-uri, nu neapărat de noi ca administrație, tocmai ca să creștem o anumită competiție și calitatea serviciilor și eficiența lor. Pentru că acolo unde noi le facem pe toate cresc costurile, nu și calitatea întotdeauna.”, a spus primarul Dominic Fritz, ca un argument pentru faptul că suma propusă spre alocare acestor ONG-uri în 2021 este una semnificativ mai mare decât anii anteriori.

Comisia de specialitate din CL a propus ca suma alocată fundațiilor care prestează servicii sociale să fie de 7,4 milioane de lei. Fritz a propus suplimentarea acestei sume cu încă 1,5 milioane de lei.

„Momentan, aceste sume sunt doar alocate și de obicei nu sunt absorbite toate. Nici nu știm cum se va dezvolta acest an din punct de vedere pandemic. Am discutat cu ONG-urile că la mijlocul anului vom face o evaluare, cum au fost folosite aceste fonduri. Dincolo de amendamentul meu, eu cred că trebuie să regândim acest sistem de subvenții să stimuleze transparența și calitatea și să fie și fezabil din punct de vedere bugetar.”, le-a spus primarul consilierilor locali.

Potrivit documentelor care însoțesc proiectul de hotărâre, fundațiile care primesc fonduri de la primărie sunt: Fundația Caritas a Diacezei Timișoara, Serviciul de Ajutor Maltez din România, Fundația „Pentru Voi”, Asociația Evanghelistică și de Caritate Isus Speranța României, Fundația Timișoara, Fundația Umanitară Chosen România, Asociația Micile Comori și Societatea pentru Copii și Părinți SCOP.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/