Lațcău, supărat pe funcționarii din primărie: „De multe ori ne trezim că există foarte multă delăsare”

Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, s-a arătat deranjat de activitatea unor funcționari din primărie care nu au pus la dispoziția consilierilor locali documentele aferente unor proiecte de hotărâre ce ar fi trebuit să fie luate în discuție la cel mai recent plen. Astfel, acele proiecte au apărut pe ordinea suplimentară a plenului, iar aleșii s-au aflat în imposibilitatea de a studia conținutul lor. 

„Sunt foarte multe puncte care apar pe ultima sută de metri și, din păcate, trebuie să spun asta, deși de obicei evit să critic public angajații instituției. De foarte multe ori ne trezim că există foarte multă delăsare. Sunt puncte despre care am discutat încă de anul trecut și oamenii din administrație, funcționarii noștri s-au trezit abia săptămâna asta că de fapt normele sunt votate. Asta nu e admisibil și trebuie să schimbăm acest lucru.”, le-a spus Ruben Lațcău aleșilor locali, după ce aceștia s-au plâns că nu au avut acces la conținutul documentelor aflate pe ordinea de zi suplimentară.

„Nu mi se pare normal ca ordinea de zi suplimentară să fie aproape cât ordinea de zi normală.”, a spus consilierul PSD, Radu Țoancă.

leader board 728 x 90 px

„Cel puțin jumătate din lista suplimentară, chiar sunt lucruri care au apărut în ultimele zile. Pe vaccinare și subvenție …”, i-a replicat primarul Dominic Fritz.

Lațcău a mai precizat că primăria lucrează la un sistem prin care să centralizeze toate proiectele de hotărâre care ajung la plen, „ca să avem o vizibilitate nu doar pentru ședința care vine, ci pe termen mediu și mai lung”. „Și în acel moment, niciun alt punct, decât dacă este o urgență extraordinară, nu va mai putea să fie inclus pe ordinea de zi. Astfel îi vom stimula pe funcționarii primăriei să lucreze mai din timp”, a explicat viceprimarul.