800.000 de euro pentru un centru de zi destinat persoanelor cu dizabilități din Oțelu Roșu

persoane cu dizabilitati
untitled design set 970x90 px

Grație unui proiect cu finanțare europeană, persoanele adulte cu dizabilități din orașul de pe Bistra vor beneficia de un pachet complex de servicii sociale.

Primăria Oțelu Roșu, prin Direcția de Asistență Socială, are în implementare un proiect care vine în sprijinul persoanelor adulte cu dizabilități din oraș. Concret, conducerea instituției a obținut finanțare europeană de 800.000 de euro pentru deschiderea unui centru de zi destinat persoanelor adulte cu dizabilități.

Banii obținuți prin Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru care contractul a fost semnat în luna ianuarie, sunt alocați pentru construirea centrului de zi, dar și pentru asigurarea dotărilor necesare funcționării sale. Construcția va fi ridicată pe Bulevardul Republicii, în imediata apropiere a cantinei sociale.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Centrul va oferi beneficiarilor consiliere psihologică și socială, în funcție de nevoile fiecăruia, sprijin pentru angajarea pe piața muncii și menținerea locului de muncă, după caz, precum și sprijin pentru accesarea diferitelor tipuri de servicii comunitare. De asemenea, beneficiarii vor fi încurajați să dezvolte deprinderi pentru a duce, pe cât posibil, o viață independentă. De altfel, în cadrul centrului se vor organiza pentru viitorii beneficiari activități recreative, artistice și culturale, tabere și excursii, acțiuni care îi vor încuraja să socializeze și să participe activ la viața urbei”, a precizat Claudia Rusu, directorul Direcției de Asistență Socială Oțelu Roșu.

În prezent, se lucrează la întocmirea documentației necesare pentru proiectul tehnic și scoatere la licitație a construcției. Proiectul trebuie încheiat la finalul anului 2025.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/