80% din programul de guvernare al PSD vizează siguranța locurilor de muncă!

Măsurile propuse de social-democrați țintesc siguranța locurilor de muncă și stimularea forțelor active din societate: salariați, antreprenori, investitori!

„Suntem pregătiți cu programe și proiecte pentru oameni și comunități pentru că România va deveni mai puternică atunci când va avea comunități puternice. Siguranţa locurilor de muncă este cheia programului nostru economic! PNL le-a transmis oficial românilor că urmează tăieri de pensii și salarii! Pe 6 decembrie, românii trebuie să respingă prin vot austeritatea liberală! Suntem competitori în procesul electoral, dar suntem în primul rând români, iar miza noastră este binele țării. Echipa noastră formată din profesioniști a găsit cele mai eficiente soluții pentru a scoate țara din criză, în primul rând cu privire la sistemul de sănătate al țării, dar și pentru economie, educație sau dezvoltare regională”, a declarat candidatul PSD pentru Senat, Ion Mocioalcă.

PSD promite dublarea imediată a alocaţiilor, creşterea punctului de pensie cu 32% până în 2024 şi creşterea salariului minim pe economie de la 1.340 de lei, cât e acum, la 2.050 de lei în 2024. Salariul mediu net urmează să ajungă de la aproape 3.400 de lei la 4.100 de lei în 2024.

Taxele actuale pentru companii vor fi menţinute, iar salariul minim va avea impozit pe venit zero. PSD mizează pe fonduri europene în valoare de 344 mld. lei în patru ani de guvernare social-democrată şi pe o absorbţie de 53 mld. lei în 2021 şi 107 mld. lei în 2024. Rata de absorbţie a fondurilor europene ar urma să fie de 54% în decembrie 2024.

PSD promite investiţii publice în creştere cu 12 mld. lei în 2021 faţă de 2020, plus 10 mld. lei în 2022 faţă de 2021, +13 mld. lei în 2023 şi + 19,4 mld. lei în 2024 faţă de 2023.

„Aproximativ 30% din sumele intrate în economie sub formă de investiţii vor veni la Buget sub formă de taxe şi impozite“

PSD propune înfiinţarea unui fond de investiţii naţional (fondul ar urma să absoarbă fonduri de 40 mld. lei până în 2024) – plan de redresare economică!

Promisiunile PSD:

– creşterea colectării la bugetul de stat şi reducerea evaziunii fiscale prin digitalizarea ANAF,

– reducerea arieratelor recuperabile la buget,

– implementarea directivei europene privind transferul profiturilor şi restituirea de TVA şi creanţe numai după compensarea obligaţiilor.

– impozit zero pe salariul minim,

– scăderea impozitului pentru salariaţii cu copii

– scăderea impozitului pe salariile care sunt sub 6.000 de lei brut.

– împrumuturi pentru companii strategice în valoare totală de 2 mld. lei, granturi de 200.000 de euro pentru IMM-uri pentru investiţii în producţie.

– garanţii guvernamentale pentru creşterea capacităţii de export a companiilor, precum şi linii de credit pentru asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri.

– un fond naţional de dezvoltare locală în valoare de 3 mld. de lei anual, bani care se vor duce către investiţii în sisteme de apă şi canalizare, sănătate, energie.

– menţinerea taxelor actuale pentru companii şi o creştere a puterii de cumpărare a românilor.

– Înființarea unui un registru național al investițiilor publice, o singură platformă publică cu toate proiectele și cu toți beneficiarii

– creșterea atragerii de fonduri nerambursabile din partea UE si cofinanțare asigurată prin constituirea unui Fond Național de Dezvoltare a Infrastructurii în Sănătate

– Program Start-Up Nation ed. a III-a și programul Programul StartUp export, inclusiv Program Start-Up pentru studenți

– Finanțarea a 10.000 de proiecte cu o sumă de 200.000 lei pe proiect, pentru stimularea antreprenoriatului și crearea de noi locuri de muncă.

– Schema de ajutor de stat „INNOVATION”. Finanțare: 600 mil. Euro de la buget sau din fonduri UE. Deducerea a 80% din costurile necesare anumitor invenții, inclusiv acoperirea cheltuielilor cu înregistrarea și protejarea invențiilor cu obligația aplicării efective în România

– Program pentru incubatoare și parcuri industriale. Minim câte un parc industrial pentru fiecare județ, cu implicarea autorităților locale pentru asigurarea utilităților și infrastructurii

– Program de investiții pentru stațiunile balneare. Program de 1 miliard de euro în 10 ani pentru modernizarea a 31 de stațiuni balneare. Se finanțează 50% din cheltuielile eligibile, până la maxim 200.000 euro, sub forma unei scheme de ajutor de stat de minimis.

– Construcția de locuințe de serviciu prin ajutor nerambursabil și garanții de stat. Ajutor nerambursabil de până la 50% din cheltuielile eligibile. Maxim 15.000€ pe apartament, maxim 7.500€ pe cameră

– Construcția de rezidențe moderne pentru persoanele de peste 65 de ani. Ajutor nerambursabil de până la 50% din cheltuielile eligibile. Maxim 15.000€ pe apartament, maxim 7.500€ pe cameră

– Asigurarea capitalului de lucru și Linii de credit pentru deficitele temporare ale capitalului de lucru, cu dobândă de maxim 2%, între 3 și 10 ani.

Imediat după preluarea guvernării vom dubla alocaţiile copiilor. De asemenea, vom oferi prime, stimulente şi vouchere pentru copii sau familii cu copii.

Ţintele programului de guvernare al PSD sunt ca PIB-ul României să ajungă la 292 miliarde euro până în 2024 cu creştere anuală reală de 4,4%.

Pe 6 decembrie pune STOP noii curbe de sacrificiu dorite de Dreapta Strâmbă a lui Orban, Cîțu, Barna sau Tomac! Pe 6 decembrie avem o șansă uriașă să scăpăm țara de cea mai rușinoasă, dezastruoasă și nocivă guvernare din ultimii 30 de ani!”, a concluzionat parlamentarul cărășean.

(E)