80.000 de euro pentru 4 instituții de învățământ din Caraș-Severin

explo 1000x200

Recompensate cu premii în valoare totală de 2.090.000 euro, cele 103 de instituții de învățământ câștigătoare ale proiectului Olimpiadele K au realizat investiții de impact pentru a îmbunătăți calitatea educației. Peste 65.000 de preșcolari și elevi beneficiază deja de aceste facilități, bucurându-se de condiții mai bune de studiu.

În județul Caraș-Severin, patru instituții de învățământ s-au clasat în topul fruntașilor, obținând fiecare câte un premiu de 20.000 de euro: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Aurora” (Reșița), Grădinița Nr. 4 (Caransebeș), Colegiul Național „Traian Doda” (Caransebeș) și Școala Gimnazială Fîrliug. Unitățile școlare au investit fondurile câștigate în achiziționarea de materiale didactice, sportive și echipament tehnic, înnoirea mobilierului, dotarea laboratoarelor de informatică, organizarea unor excursii pentru elevi și profesori, recompensarea elevilor cu numărul cel mai mic de absențe nemotivate, pentru prevenirea și reducerea absenteismului şcolar, participarea cadrelor didactice la cursuri de pregătire profesională, înfiinţarea unui post de radio/TV şcolar, extinderea reţelei de internet etc. Circa 1.650 de elevi beneficiază de noile facilități.

În anul școlar 2015-2016, proiectul inedit Olimpiadele K a provocat unităţile de învăţământ de stat din toată ţara la o competiție educațională având ca miză inițierea și implementarea unor activități educaționale extra-curriculare, pentru a stimula, în rândul copiilor, creativitatea, spiritul civic și lucrul în echipă.

Instituțiile de învățământ au investit banii astfel câștigați în proiecte de impact în comunitate, care au vizat achiziționarea de materiale didactice noi, dotarea laboratoarelor și a sălilor de clasă, amenajarea unor terenuri de sport, renovarea unor zone funcționale, organizarea unor evenimente, perfecționarea cadrelor didactice etc. Fiecare instituție și-a creat și implementat propriul proiect de investiții în funcție de priorități.

Proiectul „Olimpiadele Kaufland” a fost sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației și Cercetării.

banner 970 x 250