Școala 9, mereu nouă! Chiar și după 4 decenii!

explo 1000x200

De 40 de ani, una dintre cele mai bune școli din Reșița își aduce contribuția la clădirea unei societăți cu baze solide. Generații întregi se pot mândri că au absolvit cursurile unei școli care, în anii ’80, era cea mai mare unitate de învățământ din Caraș-Severin.

În această săptămână, Școala Gimnazială Nr. 9 a organizat o serie de activități specifice Săptămânii altfel, așa că elevii s-au putut bucura de acțiuni la care nu participă în mod uzual. Motivul este unul întemeiat. Unitatea de învățământ reșițeană a împlinit 40 de ani de existență.

Prilejul fiind unul demn de marcat, cadrele didactice au pregătit un program special. Elevii au participat la ateliere de creație în cadrul cărora și-au valorificat talentul pentru a realiza lucrări reprezentative pentru acest eveniment. Marți, școala și-a deschis porțile pentru preșcolarii și școlarii din oraș, împreună cu educatoarele și învățătorii lor, iar miercuri, la Cinematograful Dacia, elevii școlii, îndrumați de învățătorii și profesorii lor, au susținut un program artistic. Din program nu a lipsit vizionarea unei piese de teatru, dar nici întâlnirea cu fostele cadre didactice care au trecut, de-a lungul anilor, pe la catedra școlii și elevii care au stat, în ultimii 40 de ani, în bănci. Sărbătoarea s-a încheiat prin activități sportive, în Sala Polivalentă din Reșița.

spectacol gen 9

„Intrăm în cel de-al cincilea deceniu de existență ca o școală cu rădăcini puternice în trecut, dar mereu modernă, deschisă schimbărilor și provocărilor determinate de integrarea noastră în spiritualitatea europeană”, susțin reprezentanții instituției de învățământ din Reșița.

banner 970 x 250