75 de cadre medicale de la Spitalul Orăşenesc Oraviţa se pregătesc de vaccinare

235 de cadre medicale din Oravița și Caransebeș sunt gata să țină piept noului coronavirus prin vaccinare. Acțiunea de imunizare e programată să aibă loc în cursul zilei de mâine, 31 decembrie, dozele de vaccin urmând a fi preluate de la Spitalul Militar Timișoara.

„Mâine dimineață, la ora 6.00, va fi ridicat un număr de 235 de doze de vaccin de la Spitalul Militar Timișoara pentru cadrele medicale care și-au exprimat dorința în vederea imunizării atât de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (160), cât și de la Spitalul Orășenesc Oravița (75). Vaccinarea, la Caransebeș, e programată să înceapă undeva la ora 10.00, iar imediat după această oră urmează să primească vaccinul și cadrele medicale din Oravița. Numărul cadrelor medicale este mult mai mare, dar aceasta este programarea pentru prima tranșă”, a explicat prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu.

Referitor la etapele următoare ale procesului de vaccinare, reprezentantul guvernului în teritoriu a ținut să facă următoarea precizare:

„În procesul vaccinării, pașii de urmat sunt după cum urmează: mai întâi, în faza zero, se vaccinează cadrele medicale din spitale, cadrele medicale care își exprimă dorința din cadrul cabinetelor medicale (medici, asistenți), farmaciștii, cadrele medicale din M.A.I. , persoanele care lucrează la Centrele de bătrâni/copii. Acesta este primul segment care se vaccinează urmând ca, după aceea, la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, în funcție de modul în care se întocmesc listele, să înceapă vaccinarea pentru populația de peste 60 de ani”.

În atenția celor care nu sunt la curent cu locațiile stabilite pentru acțiunea de imunizare, Cristian Gâfu a lăsat să se înțeleagă faptul că județul Caraș-Severin numără 16 centre de vaccinare care vor deservi tuturor celor care vor să lupte cu inamicul invizibil:

„Centre de vaccinare sunt organizate, pentru cadrele medicale, în toate spitalele din: Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Oravița și Moldova Nouă. Pentru populația de peste 60 de ani există cinci astfel de centre în Reșița. Mai există câte un centru de vaccinare în comunele Ezeriș și Slatina-Timiș, mai exact la Centrele de permanență. În total, pe raza județului Caraș-Severin există 16 puncte de vaccinare. Au fost organizate în felul acesta, astfel încât să deservească pentru minimum 1.600 de persoane și maximum de 5.000. Nu au fost avute în vedere criterii subiective”.

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/